• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meša pozvao Jajala, vraćaju se Hajrović i Sušić

Autor mondo.ba

Selektor BiH objavio spisak igrača za kvalifikacione mečeve protiv Belgije i Kipra. Na spisku jedan debitant i dva povratnika.

“Zmajevi” će kvalifikacije za SP nastaviti mečevima protiv Belgije i Kipra, a selektor Mehmed Baždarević objavio je spisak igrača na koje računa u ovim mečevima.

Na okupljanje 3. oktobra u Briselu pozvano je 25 igrača, a Baždarević je saopštio i imena petorice igrača koji su na širom spisku i koji će eventualno biti pozvani u slučaju povreda.

Na Baždarevićevom spisku ponovo su Izet Hajrović i Tino Sušić, dok je Mato Jajalo nakon sticanja prava na igranje za BiH dobio i prvi poziv u reprezentaciju.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Asmir Begović (Čelsi), Ibrahim Šehić (Karabag), Jasmin Burić (Leh).

Odbrana:Emir Spahić (HSV), Ognjen Vranješ (Tom Tomsk), Mateo Sušić (Šerif Tiraspol), Marin Aničić (Astana), Ervin Zukanović (Roma), Sead Kolašinac (Šalke), Edin Cocalić (Mehelen), Toni Šunjić (Štutgart), Ermin Bičakčić (Hofenhajm).

Vezni red:Miralem Pjanić (Juventus), Senad Lulić (Lacio), Mato Jajalo (Palermo), Gojko Cimirot (PAOK), Mario Vrančić (Darmštat),  Haris Medunjanin (Makabi Tel Aviv),  Tino Sušić (Genk), Edin Višća (Medipol Basaksehir), Izet Hajrović (Verder), Danijel Miličević (Gent).

Napad:Edin Džeko (Roma), Vedad Ibišević (Herta), Milan Đurić (Ćezena).

Na širem spisku se nalaze:  Armin Hodžić (Dinamo Zagreb), Riad Bajić (Konjaspor), Zvonimir Kožulj (Hajduk), Miroslav Stevanović (Željezničar) i Dario Dumić (NEC).

„Optimista sam pred ove susrete koje igramo u narednih desetak dana“, rekao je Baždarević i dodao:

„Na spisku su sve poznata imena, a u slučaju povreda od ovih pet igrača: Armin Hodžić, Riad Bajić, Zvonimir Kožulj, Miroslav Stevanović i Dario Dumić bismo nekoga pozvali. Danas, sutra i u petak planiram da pogledam neke utakmice naših igrača i još jednom prije okupljanja provjerim njihovu formu. Sve igrače očekujemo u ponedjeljak u Briselu osim Šunjića koji tog dana igra prvenstvenu utakmicu.“

Susret BiH-Belgija je na programu 7. oktobra u 20:45 sati u Briselu, dok će 10. oktobra na Bilinom polju “zmajevi” dočekati Kipar.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC