• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FA potvrdila: Alardajs nije više selektor!

Autor mondo.rs

"Navukli su ga" i ukazali na to da nije baš potpuno pošten i imun na mito i korupciju, posle čega je ponudio ostavku, a ona bila prihvaćena. Vodio je Englesku samo 90 minuta. Geret Sautgejt "v.d." selektora.

Novinari na zadatku doveli su do smene tek postavljenog selektora reprezentacije Engleske, Sema Alardajsa, svega 67 dana nakon što je promovisan u naslednika žestoko kritikovanog Roja Hodžsona.

Sateran uza zid, nakon što je navodnim menadžerima podelio savete kako da izigraju pravila organizacije u kojoj je zaposlen i od koje prima platu, Fudbalske asocijacije, 61-godišnji "Big Sem" ponudio je šefovima ostavku, a oni su je vrlo brzo i prihvatili.

Kao što su mediji najavili, zvanična formulacija glasi "sporazumni prekid saradnje", uz najbolje želje za budućnost.

"Ovo nije lako donesena odluka, ali prioritet FA je da zaštiti interese igre i očuva najviše standarde ponašanja u fudbalu. Selektor Engleske je osoba koja u svakom trenutku mora da demonstrira jako liderstvo i poštuje integritet igre", stoji u saopštenju Saveza.

Tako će Alardajs, koji je letos napustio klupu Sanderlenda da bi preuzeo ponovo poniženi "gordi albion", moći jednog dana da kaže da je u bogatoj karijeri proveo 90 minuta na čelu nacionalnog tima i da je zabeležio tu jednu pobedu, golom Adama Lalane u poslednjim sekundama meča u Slovačkoj, na startu kvalifikacija za Rusiju 2018.

"Bila mi je velika čast kada sam u julu imenovan na funkciju i duboko sam razočaran ovakvim ishodom.  Čelnicima FA sam ponudio iskreno izvinjenje, razjasnivši šta sam tačno rekao i u kakvom kontekstu. Iako je u snimljenom razgovoru naglašeno da će za bilo koji od pomenutih aranžmana biti neophodan pristanak FA, priznajem da sam se osramotio nekim komentarima", poručio je u pisanoj izjavi bivši strateg više premijerligaša, specijalizovan za borbe za opstanak.

FA je u saopštenju potvrdila da će vršilac dužnosti selektora do kraja godine biti Geret Sautgejt, nekadašnji reprezentativac, a od avgusta 2013. prvi trener U-21 tima Engleske.

Sautgejt će voditi "A" selekciju u kvalifikacionim okršajima sa Maltom, Slovenijom i Škotskom, kao i u prijateljskom odmeravanju snaga sa Španijom. Nakon toga će Englezi igrati tek 26. marta 2017. protiv Litvanije, kada će debitovati novi selektor.

Favoriti prema kladionicama, koje su izbacile kvote i pre sastanka u FA između šefova i neposlušnog selektora, nazvanog i "idiot" u nekim tvitovima uglednih engleskih novinara, jesu Stiv Brus i Alan Pardju.

Alardajs je, posle Stiva Meklarena (18), Fabija Kapela (42), privremenog Stjuarta Pirsa (1) i Hodžsona (56), bio peti selektor Engleske u poslednjih deset godina, ali će kapiten Vejn Runi i društvo sticajem okolnosti dobiti i - šestog!

Alardajsova "era" potrajala je tako svega 67 dana, odnosno dva meseca i pet dana.

Inače, "Veliki Sem" nije izraziti favorit za najgluplje izgubljen posao svih vremena, jer mu je konkurencija jedan od njegovih prethodnika, Glen Hodl, koji je 1999. dobio otkaz zato što je u jednom intervjuu rekao da veruje da su hendikepirani ljudi kažnjeni za nešto loše što su uradili u prošlom životu!?

Javnost je bila šokirana, tadašnji premijer Toni Bler zatražio je od njega da podnese ostavku, Hodl to nije uradio tri dana, jer nije smatrao da je rekao bilo šta loše, pa ga je FA smenio.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC