• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alardajs: Pogrešio sam u proceni prijatelja

Autor mondo.rs

Bivši selektor Engleske priznao da je napravio veliku grešku, ali nije isključio mogućnost da će se vratiti fudbalu posle sramnog odlaska sa funkcije

Sem Alardajs je u utorak napustio mesto selektora posle samo 67 dana na toj funkciji nakon što je britanski "Telegraf" objavio snimke na kojima bivši selektor nudi savete kako da se "zaobiđu" transfer pravila.

Alardajs je priznao posle neočekivano rano odlaska da je napravio veliku grešku.

"Sad kad razmislim, bilo je smešno to što sam uradio. Hteo sam da pomognem nekome koga poznajem duže od 30 godina, ali sam, nažalost, pogrešio u proceni. Snosim posledice, navođenje je pobedilo ovog puta i moram to da prihvatim. Vrlo prijateljski sam se razišao sa ljudima iz Fudbalskog saveza (FA). Izvinio sam se svima. Imam ugovor o poverljivosti i ne mogu mnogo da pričam. Sada idem van zemlje da se ohladim i da dobro razmislim o svemu", rekao je Alardajs, a preneo Bi-Bi-Si.

Engleski dnevnik tajno je snimio Alardajsa kako razgovara sa novinarima koji su se predstavili kao biznismeni iz Azije. Selektor tu priča o "zaobilaženju" pravila o vlasništvu treće strane.

On je pre današnjeg izlaska pred novinare ispred svoje kuće rekao "Skaj sportsu" da je sastanku prisustvovao da bi učinio uslugu prijatelju i agentu Skotu Mekgarviju, jer se nadao da će on možda sklopiti posao posle toga.

Upitan hoće li se vratiti fudbalu, odgovorio je: "Ko zna? Moraćemo da sačekamo i da vidimo".

Britanski mediji objavili su da je istraga šira i da su još osmorica "sadašnjih ili bivših" trenera iz Premijer lige umešani u korupciju, ali bez navođenja imena.

Engleska 8. oktobra igra protiv Malte u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Tu utakmicu će sa klupe voditi asistent Garet Sautgejt. On će biti zadužen i za utakmice sa Slovenijom i Škotskom, kao i prijateljski duel sa Španijom. FA je objavio da traži novog selektora.

Alardajs je tim vodio samo na jednoj utakmici, u pobedi protiv Slovačke 1:0 na početku kvalifikacija, tako da je sada postao selektor sa najkraćim mandatom u istoriji Engleske.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC