• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz od Rusije, ali "zmajići" idu dalje

Autor mondo.rs

Kadeti Bosne i Hercegovine poraženi su od Rusije (2:1) u trećem kolu kvalifikacija za Elitni krug prvenstva Evrope u Moldaviji, ali su osigurali nastup u daljem takmičenju.

  "Zmajići" su prethodno slavili nad Letonijom (3:0), a potom i Moldavijom (1:0), ali su u srijedu vršnjaci iz Rusije bili bolji i slavili rezultatom 2:1 (1:0).

"Zbornaja" je povela u 13. minutu pogotkom Danila Lopatina, a već početkom nastavka i udvostručila prednost. Strijelac u 49. minutu bio je Kiril Kolesničenko na asistenciju Lopatina.

Počasni gol za izabranike Sakiba Makočevića, koji je danas pružio priliku igračima sa manjom minutažom, postigao je rezervista Milan Šikanjić u 78. minutu.

...
Izvor: YouTube

Kadeti BiH su na kraju osvojili drugo mjesto u Grupi 1 sa šest bodova, tri manje od Rusije, a tri više od Letonaca. Posljednje mjesto pripalo je domaćoj selekciji Moldavije, koja je ostala bez bodova.

Rusija: Šitov, Umjarov, Moskvičev, Mihailov, Stepanov, Mironov, Kolesničenko (od 56. Radostev), Lopatin, Zavarukin, Velikorodni (od 74. Čelidze), Karapuzov.

BiH: Perković, Tegeltija, Kahrimanović, Sadiku, Gazibegović, Hasanović (od 54. Šikanjić), Santrač, Džafo (od 47. Ramić), Imamović, Marušić, Salčin (od 47. Omerović).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC