• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret Barse, Rodžers zaustavio Gvardiolu!

Autor mondo.rs

Ove srede bilo je teško i popisati sve golove na utakmicama Lige šampiona. Siti prvi put nije pobedio ove sezone, PSŽ i Barsa "okrenuli" u gostima, impresivni Arsenal, novi poraz Bajerna u Madridu.

Pep Gvardiola i Karlo Anćeloti prvi put nisu pobedili na klupama Mančester sitija i Bajern Minhena.

Prvi je zaustavljen u Glazgovu, drugi u Madridu.

Seltik - Siti 3:3, uz tri vođstva domaćih i dve velike šanse gostiju za sedmi gol i 11. pobedu Gvardiole, kao i Atletiko - Bajern 1:0, uz promašen penal Antoana Grizmana za sigurniju pobedu u finišu, rezultati su koji su izdvajaju ove burne srede, tokom koje je bilo teško i pobrojati ko je sve, gde i kada dao gol.

A, kamoli kako...

Srbi večeras

Ludogorec - Milan Borjan (na klupi)

Bešiktaš - Duško Tošić (startna postava)

Napoli - Nemanja Maksimović (ušao u 11. minutu)

Benfika - Ljubomir Fejsa (startna postava)

Mančester siti - Aleksandar Kolarov (startna postava)

Postignuto je 28 golova na osam stadiona od Rusije do Škotske.

Arsenal je deklasirao Bazel u Londonu 2:0, uz po gol i asistenciju Tija Volkota i Aleksisa Sančeza (17 šuteva ekipe Arsena Vengra, šest u okvir gola, pet izblokiranih, dve-tri velike šanse za treći, možda i četvrti gol...), a Barselona, bez Lea Mesija, 1:0 pretvorila u 1:2 na teškom gostovanju u Menhengladbahu. Borusija Dortmund je u finišu, u utorak uveče, stigla do 2:2 u meču sa Real Madridom, ali njihovi imenjaci iz Gladbaha nisu imali šanse da urade tako nešto jer su taj jedan, jedini udarac u okvir gola na utakmici pretovorili u rano vođstvo i potom ga ispustili.

Dosuđeno je četiri penala, a iskorišćen samo jedan, u Napulju, gde je novi ljubimac vruće publike, Kamil Glik, sa 11 metara povisio na 3:0, u utakmici u kojoj je bilo 4:0, pa je Benfika uspela da postigne dva gola na kraju i izbegne rezultatski debakl.

Ostala tri nisu završila u mreži, a posebno važan bio je onaj pri rezultatu Ludogorec - Pari Sen Žermen 1:2. Rumun Kozmin Moti namestio je loptu na "kreč" u 59. minutu i preuzeo odgovornost na sebe, ali mu je Alfonso Areola pročitao udarac i odbranio ga, da bi samo minut kasnije, kazna bila surova - drugi gol Edinsona Kavanija za konačnih 1:3, iako je bugarski šampion poveo i imao lepu šansu da poravna na 2:2 u Sofiji na praznjikavom stadionu.

I penal koji Holanđanin Davi Proper nije iskoristio u Rusiji, odlučio je direktno o konačnom rezultatu: Rostov - PSV 2:2. U 57. minutu, posle četiri gola u prvom poluvremenu, u od kojih je jedan dao upravo Proper, vezista je odlučio da puca penal, ali mu je Solsan Dženajev odbranio udarac i doneo prvi bod vicešampionu Rusije u takmičenju zvanom Liga šampiona.



A, na "Kalderonu", u utakmici koju smo posebno opisati, odvojeno od ovog sažetka sa svih stadiona (pročitajte izveštaj našeg novinara Vladimira Sukdolaka), Antoan Grizman uzdrmao je prećku gola Manuela Nojera u 84. minutu i pružio Bajernu šansu da se vrati u meč, no to se nije dogodilo, pa je rezultat ostao 1:0 i posle poslednjeg zvižduka sudije.

Grizmanov jedanaesterac treći je uzastopni koji crveno-beli iz Madrida nisu iskoristili u Ligi šampiona, računajući one dosuđene u 90 minuta igre i produžecima.

Rikardo Kvarežma (Bešiktaš), Dris Mertens (Napoli) i Natanael (Ludogorec) postigli su lepe golove iz slobodnih udaraca koje možete pogledati u "UŽIVO" sekciji izveštaja, gde smo ubacili i golove iz Menhengladbaha, gde je Borusija povela preko Torgana Azara i lepe akcije cele ekipe, ali na kraju bila kažnjena za odnos udaraca u okvir gola koji je iznosio 1:9 u korist gostiju.

Dva su našla put do mreže zeleno-crnih koji su se grčevito branili u finišu i nisu se odbranili: prvo Nejmar za Ardu Turana, a onda Nejmar iz kornera za Luisa Suareza, pa popravni u vidu "ćušnute" lopte u mrežu Đerara Pikea, tek da važna odbrana Jana Comera izgubi na značaju - 1:2.

Gvardiola je na prepunom "Seltik parku" 11. put vodio "građane" i tri puta stizao prednost koji su sticali što regularnim, što auto, što kiks golovima zeleno-beli - 1:0 (gol iz ofsajda), 1:1, 2:1 (autogol), 2:2, 3:2 (kiks Aleksandra Kolarova, igrao je štopera svih 90 minuta), 3:3 i na kraju dve velike šanse za 3:4...

Sjajni Fernandinjo poslao je raketu tik preko prečke gola Krejga Gordona koji je u 91. minutu zabeležio majstorsku odbranu posle udarca Ilkaja Gundogana za 16 metara i spustio Gvardiolu na zemlju, jer je temperamentni Katalonac već bio skočio proslavljajući pobedu koja bi mnogo značila pred dvomeč sa Barselonom u 3. i 4. kolu prve faze, s obzirom na to da nije isto kada završite prvi i drugi u grupi pred žreb za osminu finala i eliminacije...

REZULTATI 2. KOLA:

Grupa A

Ludogorec - PSŽ 1:3 (1:1)
/Natanael 16 - Matuidi 41, Kavani 55, 60/

Arsenal - Bazel 2:0 (2:0)
/Volkot 7, Sančez 26/

Tabela: Arsenal 4, PSŽ 4, Ludogorec 1, Bazel 1.

Grupa B

Bešiktaš - Dinamo Kijev 1:1 (1:0)
/Kvarežma 28 - Cigankov/

Napoli - Benfika 4:2 (1:0)
/Hamšik 20, Mertens 51, 58, Milik pen 54 - Gedes 71, Salvio 86/

Tabela: Napoli 6, Bešiktaš 2, Dinamo Kijev 1, Benfika 1.

Grupa C

Borusija Menhengladbah - Barselona 1:2 (1:0)
/Azar 34 - Turan 65, Pike 74/

Seltik - Mančester siti 3:3 (2:2)
/Dembele 3, 46, Sterling ag 20 - Fernandinjo 12, Sterling 28, Nolito 55/

Tabela: Barselona 6, Mančester siti 4, Seltik 1, Borusija Menhengladbah 0.

Grupa D

Atletiko Madrid - Bajern Minhen 1:0 (1:0)
/Karasko 35/

Rostov - PSV 2:2 (2:2)
/Poloz 8, 37 - Proper 14, De Jong 45+2/

Tabela: Atletiko Madrid 6, Bajern Minhen 3, PSV 1, Rostov 1.



UŽIVO:

KRAJ

86 - Napoli se baš opustio, sada je 4:2 na "San Paolu" ali tri boda Italijani neće ispustiti. Strelac Salvio.

84 - Prečka! Grizman je levom nogom uzdrmao prečku, posle čega se Vidal, očigledno van sebe, silovito zaleteo u Saula i povredio obojicu. Vidal bi, ako ništa drugo, morao da dobije žuti karton od sudije Marcinijaka, koji kao da nije tačno video šta se dogodilo, pa je gledao ka pomoćnicima. Ukazuje se pomoć i Vidalu i Saulu, a Grizman je propustio da reši utakmicu na "Kalderonu".

83 - Kakva glupost Vidala! Sa puno snage, telom i rukama, ušao je u Luisa, koji mu je prodao jedan "jeftin" dribling, sudija nije imao kud - penal!

81 - Uh, kakav put Fernandinja! Umalo 3:4 na "Seltik parku" posle fantastičnog udarca Brazilca koji je protutnjao tik preko prečke.

77 - Umalo 1:3 u Nemačkoj, posle bombe Turana sa preko 20 metara, koja je išla pod prečku, ali se Zomer istakao!

74 - Barsa je neverovatna!

Delovalo je da će se jedva izvući, a sada vode. Devet minuta posle Turanovog gola za 1:1, pogodio je i Pike za 1:2. Gladbah je utihnuo kada se štoper Katalonaca našao na pravom mestu posle jedne gužve u šesnaestercu ispred Zomera i odbijenu loptu vratio u mrežu - 1:2.




Pogotku Pikea prethodio je korner, koji je u gol, udarcem iz prve, pokušao da pretvori Suarez, Zomer je njegov šut uspeo samo na kratko da odbije...

71 - Upisala se i Benfika, preko Gedesa, tako da su za sada bez gola samo još Bajern i Bazel.

65 - U istom minutu u Menhengladbahu ofanzivna igra Barselone dala je rezultata. Neumorni Nejmar, koji je rešio da preuzme na sebe mnogo toga od povrede Mesija, poslao je precizan pas u šesnaesterac, gde je Mesijeva zamena, Turan, sjajnim udarcem plasirao loptu pod prečku za manje-više očekivanih 1:1.




65 - Nisu mnogo pokazali, ali je izmena bila prava. Rebrov je u 62. minutu ubacio mladog Cigankova umesto nevidljivog Gonzalesa, a samo tri minuta kasnije, posle centaršuta Ribalke iz prekida, Cigankov je kaznio očajnu reakciju odbrane Bešiktaša i poravnao na 1:1.

60 - Kazna za Ludogorec, tj. Motija. Četiri minuta nakon što "zeleni" nisu postigli gol sa bele tačke, Kavani je postigao i drugi gol za pet minuta i sada je 1:3.

58 - Napoli gazi Benfiku, drugi gol Mertensa za 4:0.

56 - Dva promašena penala na dva stadiona u istom minutu! U Bugarskoj, Rumun Moti nije iskoristio penal za 2:2 u meču Ludogorec - PSŽ, a koji sekund gore-dole, na "Olimp" stadionu u Rusiji, Proper nije iskoriostio najstrožu kaznu za 2:3 na meču Rostov - PSV.

55 - Koliko puta može da kiksne odbrana Sitija, toliko puta može napad da nadoknadi - 3:3. Silva je izbacio Aguera u šansu, Gordan to odbio, ali pravo na nogu Nolita, koji je treći put poravnao rezultat na "Seltik parku".

55 - Preokret u "Ludoj šumi", brza akcija, Di Marija je uposlio Kavanija koji je iskoristio visinu za gol koji je razočarao zelene - 1:2!

54 - Posle gola Mertensa, penal za Napoli i siguran pogodak Milika, tako da je sada 3:0.

51 - Ako mogu Natanael i Kvarežma, može i Mertens, doduše desnom nogom! Omaleni Belgijanac prilovski je izveo slobodan udarac početkom drugog poluvremena, prebacio živi zid sastavljen od fudbalera Benfike i, možda, rešio utakmicu - 2:0!

46 - Uh, kakav kiks Kolarova, Seltik treći put vodi! Na centaršut s leve strane, naš as, koji večeras igra na poziciji štopera, očajno je reagovao, lopta mu je prošla kroz noge, a "ničiju" loptu makazicama u 3:2 pretvorio je Dembele, koji je postigao i gol za 1:0, doduše iz ofsajda!




Poluvremena: Postignuto je 16 golova, praktično smo gledali gol na manje od tri minuta! Hoće li strelci nastaviti u ovom ritmu i u nastavku? Ostanite s nama.

Twitter Embed Code



45+2 - PSV ipak postiže gol! Arijas je centrirao s desne strane, lopta se od noge jednog igrača Rostova odbila o prečku i vratila u polje, a De Jong je bio na pravom mestu posle čega je samo prosledio fudbal u mrežu za 2:2 u trenutku kada su na drugim stadionima mahom fudbaleri već bili na putu ka svlačionicama.

43 - Gol, nije! Francuz Turpan poništio je Narsingov gol za 2:2 u Rusiji. As PSV Ajndhovena smatra da nije bio u ofsajdu, francuska trojka ne želi da polemiše.

41 - Ludogorec više ne vodi, loše postavljenu odbranu bugarskog šampiona kaznili su tačni Verati i odlično postavljeni Matuidi, koji je izbegao ofsajd zamku (ako je bilo ofsajd zamke uopšte) i levom nogom pogodio uz bližu stativu za 1:1.

37 - Drugi gol Poloza, ovog puta omaleni napadač Rostova dao je gol glavom iako je među najnižima na terenu. Asistent je bio Azomun! PSV opet u zaostatku.

36 - Vodi i Atletiko! Ili, možda, gubi i Bajern! Karasko je već jednom sjajno šutirao, Nojer ga sprečio da dovede crveno-bele u vođstvo, međutim kad je odbrana Bajerna dozvolila mladom Belgijancu da se namesti na levu nogu iskosa sa leve strane, Karasko kao da je lenjirom nacrtao pravac lopti koju je potom prosledio u mrežu, tik pored stative - šou na "Kalderonu".


Yannick Ferreira Carrasco Goal HD - Atlético...by nammakudla

35 - Dve velike šanse imao je Otamendi za 2:3 u Škotskoj, ali se nije snašao!

34 - Gubi i Barselona! Azar, Torgan, statistički uspešniji od braće Azar ove sezone, doveo je 'Gladbah u vođstvo protiv Barselone, koja igra bez povređenog Mesija. Dahud je odličnu loptu poslao u šesnaesterac ofanzivnih gostiju, Azar je izveo sjajan prijem i onda zakucao loptu u mrežu Ter Štegena, bivšeg golmana Borusije, sada asa Barselone. Bio je nemoćan, sjajan posao Azara!

Vođstvu zeleno-crnih prethodila je retka greška Busketsa, Barsinog ključnog igrača na sredini terena.




28 - Osam minuta nakon što je nespretno smestio loptu u svoj gol, Sterling se iskupio i poslao je tamo gde treba - u Seltikov! Sada je 2:2, jer su "atomski mravi" sa "Etihada", Silva i Sterling odigrali sjajnu akciju posle koje Gordon nije mogao ništa...

28 - Majstorija Kvarežme u Istanbulu! Golčinom Portugalca iz slobodnog udarca, hirurški preciznim šutem sa oko 23 metra od gola Rudke, koji se bacio i samo ulepšao jedan od golova kola!




26 - Revanš Volkota za Sančeza, pas "kroz" odbranu Bazela i pribran šut iskosa sa desne strane kojim je Čileanac, uz pomoć stative, povisio na 2:0. Arsenal se igra sa Švajcarcima...

20 - U istom minutu i gol u Napulju, domaćin vodi iako je Sari u 11. minutu morao da napravi prinudnu izmenu zbog povrede Albiola, kojeg je zamenio naš Maksimović. Devet minuta kasnije, Gulam je izveo korner, a Hamšik bio najviši na petercu, odakle je smestio loptu u sam gornji desni ugao gola Benfike - 1:0 i erupcija na San Paolu.

20 - Seltik ponovo u vođstvu! Rogić je povukao u sredinu, gde su nestali defanzivni vezisti Sitija, uputio je pravi pas na levo ka Tijerniju, koji je želeo da centrira, ali je Sterling uklizao, promenio pravac lopti i zapravo postigao autogol, koji mu za sada nije pripisan. Bravo se bacio na centaršut i mogao je samo pogledom da prati loptu koja je završila u mreži - 2:1.

16 - Ludogorec vodi! Slobodnjak iskosa sa desne strane, s pozicije dobre za levonogog šutera, fantastično je izveo Natanael, jedan od brojnih Brazilaca u "Ludoj šumi", Pari Sen Žermen gubi!




14 - Nije dugo trajalo ni vođstvo Rostova, Proper je bio pribran na pas De Jonga i poravnao na 1:1. Ćebadima pokriveni rezervisti holandskog tima aplaudirali su posle gola koji je "pao" samo zahvaljujući tome što je De Jongov udarac promenio pravac zbog nespretne reakcije jednog ruskog fudbalera.

12 - Izjednačenje! Nolito je dodao do Kolarova, koji je "nategao" levicu sa preko 25 metara, ali je Fernandinjo bio veoma pribran i ovu bombu uspeo da primiri, nalazio se u liniji sa defanzivcima Seltika, koji su uzalud dizali ruke - levica Brazilca plasirala je loptu pored stative u mrežu za 1:1 na Seltik parku.

8 - Rostov voli Holanđane. Vicešampioni Rusije u kvalifikacijama izbacili su Ajaks, a sada vode 1:0 protiv PSV Ajndhovena. Erohin je poslao sjajan pas u srce šesnaesterca, odakle je Poloz, iako okružen trojicom igrača, uspeo da plasira loptu u donji desni ugao, odličan potez!

7 - Vodi i Arsenal! Sedam minuta bilo je potrebno Vengerovom timu da otvori odbranu Bazela, Sančez je poslao sjajnu dugu loptu za brzog Volkota koji je glavom plasirao loptu u praznu mrežu,

3 - Po pljusku u Glazgovu, Seltik vodi! Od 3. minuta zeleno-beli, koje je na otvaranju Barselona ponizila 7:0, poveli su iz spornog pogotka Dembelea, koji se našao na putu između glave potencijalnog strelca Rogiča i mreže Sitija. Rogić ne bi bio u ofsajdu, posle centaršuta Foresta, ali Dembele (udario je loptu grudima), jeste.

On što bi trebalo da zabrine stoprocentnog Gvardiolu je što su se pred golom njegovog tima našla trojica nemarkiranih fudbalera Čelsija.

20.45 - Počele su sve utakmice!

20.40 - Napulj!


20.34 - Borusija park je uvek pun!


20.23 - Ovako je bilo u aprilu...



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC