• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Čolo" zna kako, nova lekcija za Bajern i Karla

Autor mondo.rs

Atletiko zasluženo pobedio Bajern u 2. kolu Grupe D Lige šampiona. Domaćin promašio penal, pogodio i stativu, ali odlične prilike imao je i tim iz Minhena.Janik Karasko čovek odluke.

Ne mogu mu ništa. Ni Bajern, a ni Karlo Anćeloti.

Prošle sezone dobijali su lekcije od Argentinca odvojeni, a ove spojeni. Dijego Simeone, jednostavno, znao kako protiv njih...

Atletiko Madrid nadigrao je Bajern iz Minhena u 2. kolu Grupe D Lige šampiona i ostao usamljen na prvom mestu tabele. "Jorgandžije" su do tri boda stigle trijumfom 1:0, golom Janika Karaska u 35. minutu.

Atletiko i dalje ne zna za poraz, dok je Bajern gorčinu neuspeha prvi put osetio ove septembarske večeri. Minhenski sastav ni četvrtu utakmicu zaredno nije uspeo da izbegne poraz u Španiji. Ni da POSTIGNE GOL!

ATLETIKO: Oblak - Huanfran, Godin, Savić, Luis - Karasko (od 72’ Gameiro), Gabi, Saul, Koke - Tores (od 79’ Gajtan), Grizman (od 92’ Parte);

BAJERN
: Nojer - Lam, Boateng (od 63’ Humels), Martinez, Alaba - Alonso, Vidal, Alkantara (od 66’ Kimih) - Miler (od 59’ Roben), Levandovski, Riberi.

REZULTATI I IZVEŠTAJI OSTALIH UTAKMICA


Uživanje!

Reč koja najbolje može da opiše ono što smo videli u prvom poluvremenu duela na "Visente Kalderonu". Atletiko je igrao za nijansu brže, agresivnije, tako da je vođstvo plod ne mnogo, ali dovoljno bolje igre u odnosu na rivala iz Minhena.

Samo navijači Bajerna su mogli da budu nezadovoljni i to ne zbog toga jer je njihov tim delovao nemoćno i što je gubio. Naprotiv. Glavni razlog frustracije Bavaraca bili su promašaji napadača šampiona Nemačke.

Tomas Miler je imao idealnu priliku pri rezultatu 0:0, ali se Jan Oblak sjajno postavio i zaustavio volej sa šest-sedam metara.

I Robert Levandovski je posle centaršuta i skoka za fudbalske udžbenike, odnosno trzaja glavom trebalo da pogodi mreži. Slovak je opet bio na mestu. Doduše, i udarac Poljaka je bio po sredini gola, pod prečku.


Nijednu od tri dobre prilike gosti nisu iskoristili. Poslednju je imao Frank Riberi, koji minut pošto je Janik Karasko materijalizovao grešku Ćavija Alonsa u "crvenoj zoni" i odmerenim udarcem, malo iskosa sa leve strane, sa ivice kaznenog prostora pogodio dalju stativu i smestio loptu u mrežu. Manuel Nojer se ispružio... To nije bilo dovoljno.

Atletiko Madrid je u 35. minutu poveo!

Pre tog gola, "jorgandžije" su imale još dve sjajne šanse. Strelac prvog pogotka je mogao i ranije da se upiše. Kao brzi voz je prošao pored odbrane Bajerna, međutim Nojer je spremno dočekao snažan šut sa desne strane.

Najviše se obrukao Fernando Tores. Njemu je bilo teže da promaši nego da pogodi posle kornera i prebačene lopte sa "prve" na "drugu" stativu. David Alaba je skočio, bio je kratak, a golgeter Atletika je spremno dočekao loptu i umesto u veliki prostor između Nojera i okvira gola, poslao loptu pravo u stativu. Promašaj je i njega iznenadio jer nije stigao da reaguje na odbitak.

Nadigrao je "Čolo" Simeone Bajern prošle sezone, pobedio je i Karla Anćelotija, dok je sedeo na klupi Reala, a sada ih je u paketu nadmudrio.

Prepustio je Atletiko loptu Bajernu u drugom delu i šansu čekao iz brze i opasne kontre. Ispostavilo se kao pogodak. Nojer je na mukama bio u 67. minutu. Karasko (ko bi drugi) je još jednom pokazao da poseduje razoran šut. Jaka, ali plasirana lopta, da se odbije od zemlje tačno ispred golmana, koji je još jednom pokazao da je u svom poslu među najboljima, ako ne i prvi na planeti.


TABELA I REZULTATI

Grupa D

Atletiko Madrid - Bajern Minhen1:0(1:0)
/Karasko 35/

Rostov - PSV2:2(2:2)
/Poloz 8, 37 - Proper 14, De Jong 45+2/

Tabela: Atletiko Madrid 6, Bajern Minhen 3, PSV 1, Rostov 1.

Kada se na terenu, jedan naspram drugog, nađu dva tima ogromnog potencijala i vanserijskog kvaliteta, neverovatnih pojedinaca, spremnih da u svakom momentu preuzmu odgovornost i da nemoć dogovora iz svlačionice i trenerovih taktičkih zamisli pretvore u trijumf, onda je nemoguće da sve bude onako kako se zamisli.

Čvrsta odbrana Atletika počela je da popušta u finišu pod strahovitim naletima Bajerna. Međutim, lopta nije htela u gol. Levandovski je za "milimetar" ostao neprecizan posle udarca glavom, a slično je završio i šut Robena.

Kada je otklonjena opasnost, "jorgandžijama" je poklonjen penal. Ne, nije to učinio poljski sudija, već Arturo Vidal. Čileanac se odjednom pojavio ispred rivala, naseo na dribling i surovim startom, na bočnoj ivici šesnaesterca, kada nije pretila opasnost po Nojera, napravio "čist" penal.

Grizman je pogodio prečku, tek da neizvesnost ostane do kraja...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC