• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šumanovih 26 "zmajeva"

Autor mondo.ba

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman objavio je u utorak spisak rukometaša za mečeve protiv Španije i Austrije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

 Bilal Šuman saopštio spisak 26 rukometaša BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  "Zmajevi" će se okupiti u periodu između 26. oktobra i 7. novembra u hotelu "Hils" na Ilidži, a novi selektor se odlučio na 26 imena.

To su: Benjamin Burić, Mario Blažević, Nebojša Grahovac, Nebojša Bojić, Tomislav Nuić, Deni Đozić, Alen Ovčina, Faruk Vražalić, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Muhamed Toromanović, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Vladan Lončar, Duško Čelica, Marko Tarabokija, Ivan Karačić, Saša Marjanac, Mario Pavlak, Josip Perić, Marko Panić, Dejan Malinović, Kristijan Jarak, Benjamin Čičkušić i Vojislav Brajović.

Šuman je u utorak pojasnio zbog čega se na spisku nisu našli pojedini igrači.

"Faruk Halilbegović i Muhamed Zulfić u ovom trenutku nemaju klub i dugo vremena nisu u formi, pa ih zato nisam pozvao na okupljanje, ali ću u budućnosti da računam na njihove usluge. Matej Hrstić i Josip Ereš žele da sačekaju poziv druge reprezentacije za koju smatraju da bi im bilo bolje da nastupe i ja kao selektor BiH sam im poželio sreću u daljem nastavku karijere", rekao je selektor "zmajeva" i dodao da su oni tim postupkom zatvorili sebi vrata nacionalnog tima BiH.

Prema njegovim riječima, odlučio je da pruži šansu rukometašima iz Premijer lige BiH prije nego Ameru Zildžiću, koji je iz španske lige preselio u Treću ligu Njemačke.

"To nije liga reprezentativnivnog potencijala, pa sam se radije odlučio za domaće igrače".

Kvalifikacije za šampionat Evrope, koje će se 2018. godine održati u Hrvatskoj, počinju 2. i 3. novembra kada "zmajevi" gostuju u Španiji, a završavaju 17. i 18. juna utakmicom protiv Austrije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC