• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragović za MONDO: Obožavam da igram u Beogradu

Autor mondo.rs

Dan posle remija sa Velsom i neposredno uoči puta za Beograd, austrijski reprezentativac Aleksandar Dragović razmenio je nekoliko poruka sa kolumnistom MONDA Nebojšom Petrovićem.

 Aleksandar Dragović za MONDO o Srbija Austrija Izvor: MN PRESS

Reprezentativci Srbije u odličnom raspoloženju dočekuju Austriju (nedelja, 20.45), posle sjajne igre i pobede u Moldaviji (3:0), dok gosti u Beograd stižu posle ne baš ubedljive partije i remija na svom terenu sa Velsom (2:2).

Kolumnista MONDA, Nebojša Petović, uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018, razgovarao je sa standardnim reprezentativcem Austrije, Aleksandrom Dragovićem, čiji su roditelji iz Beograda.

Da li si zadovoljan remijem (2:2), imajući u vidu da su gosti dva puta imali prednost?

"Naravno da bi za nas bilo bolje da smo pobedili, ali prilično smo zadovoljni pruženom igrom. Sigurno da je tu bilo prostora za još bolji rezultat, međutim Vels ima jaku ekipu i nama je bitno da smo dali sve od sebe. Ako i naredne utakmice odigramo kao ovu u Beču, mislim da imamo realne šanse da završimo na prvom mestu".

Dali te raduje forma Arnautovića i hoće li on u Beogradu biti najveća opasnost po Vladimira Stojkovića?

"Niko nijednog trenutka nije sumnjao u Marka. Svi znamo da poseduje ogroman talenat. Kada mu se pruži šansa može da nadmudri svakog čuvara na terenu. U to smo se uverili i juče protiv Velsa. On je fenomenalan igrač i nadamo se da će svoje kvalitete uspeti da iskaže i u nedelju protiv Srbije. Uostalom, kao i svi mi".

Postoji li način da se opiše situacija kod drugog gola Velsa? Da li si skoro video čudniji autogol?

"Taj gol je morao da se izbegne. Videli smo još jednom da je Vels veoma jak kada je u pitanju ofanzivni deo taktike. Mi smo u odbrani imali puno posla. U takvim situacijama moramo još više da se zalažemo i da još agresivnije ulazimo u duele. Moramo da učinimo sve kako bi se odbranili od takvih napada protivnika. Falila nam je i izvesna doza sreće. U fudbalu se, kao i u životu, uči na greškama".

Koga smatraš najvećim konkurentom u grupi za direktan plasman na Svetsko prvenstvo?

"Teško je u ovom trenutku reći ko je favorit za prva dva mesta. Naša grupa je vrlo izjednačena i svi igraju jako dobar fudbal. Ne postoji jedan izraziti favorit, svi smo prilično jednaki. U pitanju su samo nijanse".

Koliko si uzbuđen što ćeš ponovo igrati na stadionu kluba za koji navijaš od malih nogu?

"Već sam dva puta bio u prilici da igram u Beogradu. Čak sam i debitovao za repreznetaciju na mom voljenom stadionu. To će mi zauvek ostati u sećanju. Takođe sam sa bečkom Austrijom igrao na 'Marakani' protiv Vojvodine. Obožavam da igram u Beogradu jer je atmosfera uvek fantastična. Sve to na stranu, utakmica protiv Srbije za mene je kao i svaka druga. Daću sve od sebe kao protiv bilo kojeg rivala".

Koliko poznaješ srpski tim i od koga najviše strepiš pred nedeljni duel?

"Srbija ima vrhunske igrače koji igraju u klubovima svetskog renomea. I pored toga, ne osećam strah. Nema ni potrebe da se plašim bilo koga. Uvek gajim respekt prema protivniku. Bez obzira da li on nosi dres Reala iz Madrida ili nekog trećeligaškog kluba. Na terenu smo svi isti".

Da li si uspeo da se oporaviš posle svega što te je snašlo na Evropskom prvenstvu u Francuskoj? Prava noćna mora posle isključenja protiv Mađarske i promašenog penala protiv Islanda.

"Evropsko prvenstvo je bilo i prošlo. Te utakmice u Francuskoj poslužiće svima nama kao jedno ogromno iskustvo u nastavku karijere. Kao i svaki veliki događaj, donelo je sa sobom pozitivne i negativne emocije. To se naročito odnosi na mene. Ne razmišljam više o tim epizodama. Sa trenerom Kolerom napravili smo detaljnu analizu, sredili utiske i sada smo potpuno fokusirani na sledeći zadatak - plasman na Svetsko prvenstvu u Rusiju".

Ruku pod ruku sa Srbijom. Epilog iz snova za momka kome su roditelji Beograđani i koji je ovog leta za 19 miliona evra napustio Kijev i prešao u Bajer Leverkuzen.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC