• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj mukama, Đoković je u polufinalu!

Autor mondo.rs

Novak Đoković u maratonskom meču pobedio Mišu Zvereva i plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju. Novak za finale igra protiv Roberta Bautiste Ahuta.

Dva sata i 23 minuta!

Toliko je trajala borba Novaka Đokovića i Miše Zvereva, prvog i 110. igrača na ATP listi, za polufinale Mastersa u Šangaju. Srbin je bio na ivici ambisa, ali se u poslednji čas uhvatio za stenu i preživeo - 3:6, 7:6 (4), 6:3.

Nemac rođen u Moskvi igrao je fenomenalan tenis, dok je Novak išao iz greške u grešku i malo toga mu je polazilo za rukom u petak pre podne po srednjeevropskom vremenu. U jednom momentu, Zverev je bio na korak od trijumfa, ali je Đoković uspeo da pronađe "papučicu" za gas i izvuče se.

Nemački teniser je već u trećem gemu prvog seta oduzeo servis Đokoviću, a potom je u devetom još jednom napravio brejk i poveo sa 1:0 u setovima posle 40 minuta igre.

Đoković je i drugi set loše počeo pošto je odmah na startu ispustio svoj servis, ali je u trećem gemu uspeo da vrati brejk, a potom i da izjednači na 2:2.

Prvi igrač sveta nije igrao svoj najbolji tenis, ali je u sedmom gemu napravio brejk i preokrenuo rezultat u drugom setu. Novak je, međutim, već u narednom gemu ispustio prednost pa se taj set rešio u taj-brejku.

Uz veliku podršku publike Srbin je dobro odigrao taj-brejk, dobio ga je sa 7:4 i odveo meč u treći, odlučujući set.

Nole je na početku trećeg seta ušao u dobar ritam, pa je dobio prva tri gema, uz jedan brejk. Djoković je stečenu prednost bez većih problema sačuvao do kraja i plasirao se u polufinale posle skoro dva i po sata igre.

U polufinalu srpski teniser igraće protiv Roberta Bautiste Ahuta, koji je ranije pobedio Žoa-Vilfreda Congu u dva seta (6:3, 6:4).

Đoković je sa 29-godišnjim Moskovljaninom do meča u Kini odigrao samo jedan meč i dobio ga 2009. u Marseju - 6:3, 6:3.

Nole je u Šangaju prethodno devet mečeva u nizu rešio bez izgubljenog seta. Poslednji duel koji je dobio u tri seta dogodio se 2014, kada je dobio Mihaela Kukuškina sa 6:3, 4:6, 6:4.

Najbolji teniser sveta na ovom turniru ima skor 27-3. Titule je osvajao 2012, 2013. i 2015. godine.


UŽIVO:


Novak Đoković nalazi se pred eliminacijom sa turnira u Šangaju.

Najbolji teniser sveta izgubio je prvi set četvrtfinala od Miše Zvereva.

III SET

Odlučujući set počeo je gemom za Novaka Đokovića.

Đoković je u Šangaju prethodno devet mečeva u nizu rešio bez izgubljenog seta. Poslednji meč koji je dobio u tri seta dogodio se 2014, kada je dobio Mihaela Kukuškina sa 6:3, 4:6, 6:4

BREJK!

Za Novaka... Lakše se diše i sada bi trebalo da se privede meč kraju. Ovaj naporan i maratonski duel.

Đoković vodi 5:2 i ima priliku da uskoro završi borbu sa Mišom Zverevim.

II SET

Drugi deo igre počeo je baš loše po Đokovića. Odmah je izgubio servis i suočio se sa zaostatkom 0:2. Ali, srpski teniser uspeo je da vrati brejk i niveliše rezultat u drugom setu.

Trenutno je 3:3!

Nole pravi brejk i konačno ima prednost u ovom meču - 4:3!

BREJK!

Miša Zverev je odamh uspeo da vrati brejk i to najviše zahvaljujući Novaku. Srbin je napravio nekoliko grešaka, između ostalih i duplu servis u ključnim momentima gema. Nemac je dobio naredni gem i sada vodi 5:4.

Đoković servira za ostanak u meču!

Zverev vodi 6:5. Nole sada servira za tajbrejk...

Uspeo je Đoković da dobije drugi set. Jedva! Drugi set trajao je sat vremena i dva minuta, a prvi reket sveta ga je rešio u tajbrejku 7:4. 

I SET

Nemac je posle 40 minuta igre uspeo da povede 1:0 (6:3).  Trenutno 110. na ATP listi napravio je dva brejka, dok Srbin nijednom nije uspeo da oduzme servis nekoliko meseci mlađem vršnjaku.

Đoković je sa 29-godišnjim rođenim Moskovljaninom do sada u karijeri odigrao samo jedan meč i dobio ga 2009. u Marseju - 6:3, 6:3.

Novak u Šangaju ima skor 26-3. Titule je osvajao 2012, 2013. i 2015. godine.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC