• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajni Mačvan umalo "uprskao", poraz Darušafake!

Autor mondo.rs

Srpski reprezentativac držao je predavanje iz košarke u Istanbulu, ali je planuo na jednu sudijsku odluku u finišu i inicirao seriju zelenih od 10:0 na koju je Milano, ipak, imao odgovor.

 Sjajni Mačvan umalo "uprskao", poraz Darušafake! Izvor: MN PRESS

Srebrni olimpijac iz Rija, Milan Mačvan, mučio je košarkaše Darušafake ove večeri, ubacio im 19 poena uz 5/7 za dva i 3/3 za tri, ali i šest skokova, tri asistencije, međutim...

...jedna burna reakcija na odluku sudijske trojke umalo je koštala njegov tim pobede na kraju.

Nakon što je izgubio loptu u napadu, pa ispratio ulaz Breda Vonamejkera, koji je posle kontakta položio loptu u obruč, Mačvan je "skočio" na sudije zbog dosuđenog faula i zaradio tehničku grešku, koja se pretvorila u seriju domaćina od 10:0.

Srećom po jednog od lidera tima Jasmina Repeše, saigrači su imali odgovor na to: Darušafaka – Armani Milano 80:81 (23:24, 18:22, 17:14, 22:21), u utakmici u kojoj je sastav Dejvida Blata produžio poslednji minut na šest-sedam "realnih" minuta, ali uzalud.

/svi rezultati i tabela, ali i raspored sutrašnjih mečeva/

Previše grešaka napravili su zeleni u Istanbulu ove večeri da bi i u 2. kolu "isčupali" pobedu posle naizgled izgubljenog meča, što im je pre sedam dana uspelo u Beogradu, protiv Crvene zvezde.

Miroslav Raduljica ubacio je šest poena (1/3 iz igre) uz pet skokova, asistenciju i tri izgubljene lopte, a važnu ulogu u finišu, kada je Repeša morao da izvede Mačvana iz igre, preuzeli su Mantas Kalnietis (11 poena, 3/3 za tri, 3 asistencije, 2 skoka) i Alesandro Đentile (10 poena, 5/9 za dva, 3 skoka, 2 asistencije, 4 ukradene lopte, dve izgubljene i jedna blokada).

U dramatičnoj završnici, Đentile je doprineo blokadom na Vonamejkeru i ukradenom loptom u duelu sa istim igračem, a sve u poslednjem napadu kada je Darušafaka tražila šut za pobedu.

Darušafaku je predvodio Adrijen Moerman sa 20 poena, Bred Vonamejker postigao je 16, dok je Džejms Anderson ubacio 14.

Na brzih 7:15, Darušafaka je u mlakoj atmosferi stigla do 18:17 i "klackalica" se "klatila" sve do 23:22 kada je Armani napravio seriju 0:11 i dva puta do odlaska na odmor imao dvocifrenu prednost. Repešinom timu ostalo je pet poena prednosti za treću četvrtinu, koja je protekla u prilično rastrzanoj igri u kojoj je zaostatak domaćih varirao od dva do sedam poena.

Turci su agresivnom odbranom stigli do 66:66, ali onda naivno pojurili sa šutevima i bili očas posla kažnjeni laganim poenima na drugoj strani za 66:73 i sedam poena prednosti, međutim umesto da dokusure rivala, Italijani su stali, usledile su greške, prodori Vonamejkera, prvi koš, pa drugi uz faul Mačvana i... Dalje smo maltene opisali.

Na deset poena Darušafake u nizu uspeo je da odgovori tek Rakim Senders ubačenim penalom za 76:74, posle čega je Anderson napravio korake, a smireni Mantas Kalnietis pogodio treću trojku iz isto toliko pokušaja za 76:77, na 47 sekundi pre kraja.

Morao je tada Blat da traži tajm-aut, iz ne baš idealne akcije Anderson je probao trojku iz ugla, van balansa, što nije ušlo, a jako važan skok u odbrani uzeo je tada Džamel Meklin, baš kakav će nekoliko desetina sekundi kasnije izostati na suprotnoj strani, posle čega nije bilo više povratka.

Meklin je ubacio oba penala za 76:79, na 36 sekundi pre kraja, međutim Darušafaka nije tražila trojku, već brze i sigurne poene koje su domaći pronašli u asistenciji Vonamejkera za polaganje Moermana - 78:79, što je bio početak jako duge završnice od svega 24 sekunde.

Nepogrešiv u šutu za tri, Kalnietis je promašio oba penala na 15 sekundi pre kraja, što bi Darušafaki dalo napad za pobedu ali se Senders izborio za ofanzivan skok i praktično rešio utakmicu sa dva ubačena penala za 9,9 sekundi pre kraja.

Na 78:81, sve što je Repeša trebalo da uradi je da pozove faul pre šuta, što se i dogodilo - Vonamejker je uspeo samo da ublaži prvi poraz ekipe ove sezone.

Armani, računajući i bodove u "raspucavanju" sa Makabijem pre sedam dana, ima skor 2-0 i mirno može da čeka mečeve sa Olimpijakosom u Pireju i Realom u Milanu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC