• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glas sede glave: Partizane, ovo ti ne treba!

Autor mondo.rs

Najstariji delegat Skupštine Partizana Jovan Mileusnić održao lekciju svima u klubu, apelovao na smirivanje strasti, na ujedinjenje svih. Gligorijević: "Zeka i Bjeka su kao oni 'Mapetovci'".

 Glas sede glave: Partizane, ovo ti ne treba! Izvor: MN PRESS
Jovan Mileusnić
Izvor: MN PRESS



Jovan Mileusnić zbog bolesti nije mogao da bude na prethodnoj Skupštini FK Partizan sredinom septembra. On je bio jedan od dvojice delagata koji su tada bili potrebni Miloradu Vučeliću da bude kvoruma i tako još pre mesec dana bude izabran za novog predsednika Partizana.

Mileusnić je danas došao na Skupštinu Partizana, ali nije želeo da propusti priliku da kaže poruku ne samo novom rukovodstvu, ne samo onima koji nisu došli, već svima.

Zatražio je od novog rukovodstva da pozove one koji danas nisu došli da pokušaju da nađu zajednički jezik, a indirektno se osvrnuo i na slučaj "majice" (fudbaleri nosili lik ubijenog vođe "navijača" Aleksandra Stankovića).

"Ja sam najstariji delegat i pamtim svaki rođendan Partizana od 71. Zato kažem da Partizan nikad nije bio u težoj situaciji nego danas. Nikad se nije dogodilo da se Partizan raspoluti kao sada. Uvek se nalazilo miroljubivo rešenje u korist Partizana. Toliko me boli što su naši kandidati za predsednika (Vučelić i Bjeković, prim. aut.)  jurišali kao dva jarca na brvnu. Probao sam poslednjih dana da utičem na njih svojim autoritetiom da se nađe sloga. Bukvalno juče trebalo je da se sretnu naši ovdašnji prvaci, ovi naši predvodnici sa tom drugom stranom. Sa Bjekovićem. Nisu se sastali. Iako sam ja lično dobio uveravanja da če se naći i da će i jedan i drugi odstupiti od zahteva da budu predsednici pošto-potov. Bolje da nađemo srednju liniju, mislio sam da je to za klub bolje u ovoj situaciji", rekao je Mileusnić.

Nastavio je:

"Apelujem na novu upravu da sve ovo što smo odstranili iz Partizana, bilo da je reč o Petriću, o Vukadinoviću, Jovičiću, da ih vraćamo nazad! Za mene je sunovrat i naopaka politika reducirati Partizanove redove. Pa zar nije inteers da imamo našeg partizanovca i u Čukaričkom, i u Metalcu... Mi ne smemo da gubimo dobre članove".

Govorio je Mileusnić i o "uplitanju neoficijelnih struktura" u klub, što se provlači po medijima, kako je rekao.

"Čini nam se da su oni jači od od naših izvršnih organa. Teško mi je palo i ono poređenje kad smo našeg Vladicu Kovačevića ispratili skromno, a neke druge sa pompom gde su prisustvovali I predsednik I drugi. Tu treba imati meru, ravnotežu", poruka je ovog partizanovca veterana.

Na njegov govor nadovezao se MIlomir Gligorijević, koji je prethodno rekao da nije ni za jednu, ni za drugu struju u Partizanu, priključivši se apelu da se "zakopaju ratne sekire".

"Partizan je prethodnih meseci ratovao sam sa sobom", primetio je Gligorijević i potom imao opasku:

"Ja, međutim, ni u jednoj, ni u drugoj opciji ne vidim ono što je najbolje za Partizan. Šansa je propuštena. Da su se Nenad Bjeković i Žarko Zečević dogovorili, a obojicu znam dugo, poštujem ih, i volim i jednog i drugog, sada ne bismo bili u ovoj situaciji. Njih dvojica mi liče na onu dvojicu 'Mapetovaca', kojima su svi krivi za sve. Da su se oni dogovorili mi danas ne bi bili ovde".

Za one koji bojkotuju Skupštinu imao je posebnu poruku:

"Apelujem na moje prijatelje koji danas nisu ovde, da od sutra prestane pljuvanje i gaženje Partizana po novinama. Zakljinu se u Partizan, a nanose mu štetu. Džaba ti takve ljubav! Borili ste se, pobedila je druga struja, druga snaga u Partizanu. Njima čestitamo, moramo da stanemo iza njih i da ih ovde u skupštini kritikujemo ako im rezultati nisu dobri ili pohvaljujemo ako jesu. Apelujem da prestanemo da urušavamo i blatimo Partizan. Zaklinjemo se da nam je svetinja, pa pokažimo na delu da nam je svetinja!".

Njegova poruka je i da: "Jedina naša izlazna strategija jeste privatizacija".

Žarko Zečević
Izvor: MN PRESS


Žarko Zečević je na sve to odgovorio da ovo jeste bila duboka kriza, ali ne i najdublja.

"Bilo je i ranije podela, na primer fudbalski pogon se bio podelio na dve struje, generali na dve struje. To je, možda, bila veća kriza od ove, jer su se fudbaleri podelili na dve strane, ali potom je Partizan igrao finale KEŠ-a 1966. Nadam se da će Partiozan smoći snage da izađe i iz ove krize i da ovaj trenutak treba da bude novi početak", rekao je Zečević i nastavio:

"Svi članovi skuštine koji nisu prisutni su se neodgovorno i neozbiljno ponašali u ovoj teškoj situaciji. Taj bojkot traje već 6 meseci. Tražili su da se skupština obavezno održi u septemrbu, pa kad je zakazana nisu došli, samo su dalje produbljivali krizu. Ne smemo da dozvolimo onakvu skupštinu kao u maju mesecu", rekao je Zečević i pozvao one koji više ne žele da dolaze na Skupštinu da podnesu ostavke, kako bi omogućili da se klub "razvija" i da funkcioniše.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC