• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučelić o "malim vratima" i spornim majicama

Autor mondo.rs

Novi predsednik Partizana odgovarajući na novinarska pitanja posle Skupštine rekao da nije na "mala vrata" ušao u klub i da uprava nije odgovorna za "slučaj majice".

 Vučelić o "malim vratima" i spornim majicama Izvor: MN PRESS

"Dvostruko zadovoljstvo, prvo što je Skupština okončana na ovaj način, a drugo što sam počastvovan ovom funkcijom. Prada mnom je jedna teška i odgovorna dužnost", ovim rečima počeo je Vučelić razgovor sa novinarima posle Vanredne Skupštine FK Partizan, na kojoj je izabrana za predsednika kluba.

Kao najviše telo fudbalskog kluba, Skupština Partizana broji 65 delegata. Da bi postojao kvorum za donošenje odluka potrebno je da sednici prisustvuje 33 člana. U ponedeljak je, prema podacima verifikacione komisije, tačno toliko delagata bilo u Zemunelu.

Važno je napomenuti da je od maja meseca i skandolazne Skupštine, kada je došlo do svađe dve struje, promenjeno čak 18 delegata i da su se novi mahom stavili na stranu Milorada Vučelića. Nenad Bjeković i delegati naklonjeni nekadašnjem igraču, treneru i sportskom direktoru ni ovaj put se nisu pojavili na Skupštini.

Oni će svoju pravdu tražiti pravnim putem - preko sudova.

Upitan da li je na "mala vrata" došao na čelo Partizana, Vučelić je odgovorio: "Srpska vlada se bira sa 126 poslanika, Crnogorska sa 41, svuda se bira demokratskom većinom, nije potrebna kvalifikovana većina. To je normalno..."

Na ponovljeno pitanje o dolasku u klub na "mala vrata", Vučelić je rekao: "Ne, zašto na 'mala vrata'? Zašto bi meni bilo teško da posle ovoliko funkcija koje sam obavljao ulazim bilo gde na 'mala vrata'?".

Poseban osvt bio je na sporne majice sa likom ubijenog navijača Partizana Aleksandra Stanković, koje su fudbaleri "parnog valjka" nosili pre utakmice sa Voždovcem. Novi predsednik Partizana pokušavao je da skine odgovornost sa uprave i prebaci je na Valerija Božinova, za koga je rekao da je sa navijačima organizovao sve oko spornih majici.

"Ne mogu da verujem da ste tako neobavešteni. Informer je dan kasnije objavio izjavu Valerija Božinova koji je jasno rekao da je to bila ideja njega i navijača. Dakle, nema potrebe da baratate tim da je neko naterao nekoga... Imate jasnu situaciju, uputite pitanje Božinovu i navijačima. Nikakav oni nalog nisu dobili", odgovorio je Vučelić.

Usledilo je logično pitanje.

Da li to znači da Božinov i navijači vode klub?

"Klubom upravlja uprava kluba, ali mi ne možemo naređivati, to je spontana reakcija koja nastala zato što su oni osetili potrebu da to urade prema nekom ko navija za njih godinama. Nemojte govoriti o nalogu uprave, nema naloga uprave", prilično iznervirano nastavio je Vučelić. Ali pitanjima tu nije bio kraj.

Zamoljen je da prokomentariše činjenicu da je Uprava FK Partizana dala čitulju osobi koja je bila osuđena za teška krivična dela.

"On je navijač Partizana, mi nemamo personalne kartone navijača, neko je navijač i mi smo dali tu čutulju. Mnogo ljudi možda ima u publici sličnih biografija. Drugo, mi nismo zavod za sprovođenje krivičnih sankcija, kao što znate. Imate nadležne organe pa njih pitajte. Možda igrači i ne znaju da je osuđeni kriminalac", rekao je Vučelić.

Stanković je sa svojim prijateljima napao generalnog direktora i klub je povodom tog napada izdao saopštenje u kojem je imenovao napadače, podsetili su novinari novog predsednika.

"Niko ga nije optužio, njega su optužili nadležni organi. Nemojte preskakati sudove", dodao je Vučelić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC