• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božinov uveo Partizan u četvrtfinale Kupa (VIDEO)

Autor mondo.rs

Branilac trofeja na neutralnom terenu savladao srpskoligaša Žarkovo - 2:0 (0:0). Valeri Božinov u 47. minutu doveo crno-bele u vođstvo, a u 71. rešio pitanje pobednika.

 Božinov uveo Partizan u četvrtfinale Kupa (VIDEO) Izvor: MN PRESS

Žarkovo je ipak bilo daleko od senzacije, ali se nije obrukalo!

Partizan, na drugoj strani, nije impresionirao, igrajući u kombinovanom sastavu, međutim, na vreme je postigao golove i zasluženo slavio kao nominalni gost na stadionu Rada na Banjici - 0:2 (0:0).

Time je branilac trofeja postao prvi četvrtfinalista Kupa Srbije, a ostali mečevi na rasporedu su u sredu.

Igrač utakmice, Valeri Božinov, podsetio je publiku zbog čega je nekada bio član Parme i Mančester sitija.

U 47. minutu je ispratio akciju Kosovića i Đurđića i iz neposredne blizine lako matirao golmana Markovića, da bi u 71. minutu volejom uhvatio centaršut Nemanje Mihajlovića i na majstorski način postavio konačan rezultat.

Žarkovo je u mnogo sadržanijem drugom poluvremenu takođe imalo svojih šansi.

Mogao je da se proslavi centarfor Boško Guzina, koji je u razmaku od desetak minuta imao dobar pokušaj sa 18 metara, zatim "1 na 1" situaciju u kojoj ga je nadmudrio golman Nemanja Stevanović i na kraju "zicer" kada je promašio glavom sa samo tri metra.

Trener crno-belih Marko Nikolić upozorio je posle superligaškog kiksa protiv Radničkog da će njegov tim morati da pristupi ovoj utakmici maksimalno ozbiljno, da bi šansu za iznenađenje sveo na najmanju moguću meru.

Pružio je šansu nekolicini igrača koji su do sada imali malu ili nikakvu minutažu, ali na kraju nije bio zadovoljan učinkom većine.

Ostaje da se vidi kakve je prirode povreda skočnog zgloba Miroslava Vulićevića, koji je na početku nosio kapitensku traku, a u 32. minutu morao da napusti teren.

Partizan je u prvom poluvremenu imao samo jednu dobru priliku, preko Kosovića u 13. minutu, pošto je igrao sporo i bez trunke inspiracije.

U nastavku je gol iz prve kvalitetne akcije podigao raspoloženje, pa je i publika prisustvovala solidnoj fudbalskoj predstavi. Ne bi bilo nezasluženo da je Žarkovo uspelo da postigne makar počasni pogodak.

ŽARKOVO: Marković, Aničić, Stojanović, Kričak, Milanović, Bainović, Rajić (od 82' Vujović), Basara, Guzina, Stevanović (od 75' Petrović), Čudić (od 63' Janković).

PARTIZAN: Stevanović, Vulićević (od 32' Radin), Ostojić, Milenković, Bogosavac, Jevtović (od 58' Miletić), Kosović, Mihajlović, Janković, Đurđić, Božinov (od 75' Damnjanović).


IZ MINUTA U MINUT

85' Lep pokušaj Mihajlovića iz daljine, odlazi nekoliko metara pored stative.


81' ŠANSA! Opet Boško Guzina. Centarfor Žarkova nije uspeo da sa samo tri metra glavom sprovede loptu u mrežu. Mogao je da vrati "u život" svoju ekipu...

80' Bogosavac ispred Petrovića glavom izbija loptu u korner.

75' Posle Radina debituje i ofanzivni vezni Uroš Damnjanović (21), koji je prošle sezone bio na pozajmici u Sinđeliću. Zamenio je Božinova, koji je aplauzom ispraćen na klupu za rezerve.


71' 0:2 - EVROGOL BOŽINOVA! Nemanja Mihajlović odradio je dobar posao na levom krilu, centrirao na "drugu" stativu, gde je Valeri Božinov uhvatio volej i neodbranjivo poslao loptu u suprotni ugao. Sada aplauzi navijača domaćeg tima...


69' ŠANSA!Umalo da Žarkovo izjednači. Ponovo je Guzina bio u akciji, imao je "1 na 1" situaciju sa Stevanovićem, doduše iskosa sa desne strane. Rezervni golman Partizana, koji je dobio šansu u ovom meču umesto Kljajića, ušao mu je u šut i odbranio.

68' Boško Guzina primio je loptu ubačenu iz auta i neometan tukao sa 18 metara. Nije bio precizan, ali golman Stevanović ljutio se na štopere crno-belih koji su ga "zaboravili".

67' Dobar centaršut Đurđića u peterac, Aničić glavom izbija loptu u korner između dvojice igrača Partizana.

60' Janković je pretio golmanu Žarkova, pokušao da serijom "lažnjaka" stvori prostor za šut, ali na kraju je izblokiran. Božinov je ipak ostao u igri...


56' Ubrzo posle postignutog pogotka, Valeri Božinov se požalio na povredu, pa će Marko Nikolić morati da obavi i drugu prinudnu izmenu.

48' Zanimljivo je da je Bugarin zbog načina na koji je proslavio gol ušao u verbalni sukob sa navijačima Žarkova! Nije bilo ničega nepristojnog, zamerili su mu samo na intenzitetu proslave. Epilog - žuti karton strelcu za sada jedinog pogotka.


47' 0:1 - BOŽINOV!Prva prava akcija Partizana od početka utakmice i gol. Nije bilo nikakvog komplikovanja, Božinov je dobio loptu i odmah je dodao Kosoviću, ovaj uposlio Đurđića, čiji centaršut je samo delimično zaustavio štoper Žarkova, a onda prisebnom Bugarinu nije bilo teško da sa četiri metra zatrese mrežu.

Žarkovo - Partizan, prvo poluvreme 0:0
Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd


- KRAJ PRVOG POLUVREMENA, 0:0! Ne može se reći da je Partizan dominirao, iako je imao mnogo veći posed lopte.

37' Dobar centaršut sa desnog krila, ali kasni Đurđić. "Zaplivao" je kroz vazduh ne bi li stigao do te lopte i nije uspeo.

32' IZMENA! Miroslav Vulićević je morao da napusti teren zbog povrede skočnog zgloba, a zamenio ga je Milan Radin, koji debituje nakon letošnjeg transfera iz Voždovca. Kapitensku traku preuzeo je Nikola Milenković.

31' Partizan ne uspeva da izgradi pravu poziciju, uputi precizan završni pas kroz zgusnutu odbranu Žarkova. Nemanja Mihajlović uspeo je da iz trka šutne sa 12-13 metara, ali zasmetao mu je čuvar i lopta je otišla visoko iznad prečke.

23' Marko Janković je posle loše izbijene lopte oklevao u kaznenom prostoru Žarkova, a usledila je opasna kontra srpskoligaša, koju je povukao Rajić kroz sredinu, pa dao pas desno, ali nije bilo nikoga da reaguje na centaršut.

13' Ubrzo šansa i za Partizan. Golman Marković bio je brži od Kosovića u svom petercu i sprečio gotovo siguran gol.

12' Zapretilo je Žarkovo! Posle centaršuta sa desne strane lopta je spuštena na zemlju, usledio je pas pred gol, gde je Bojan Ostojić intervenisao u poslednjem trenutku. Uklizao je ispred napadača domaćih Basare i izbio loptu u polje.

5' Bez većih uzbuđenja na početku meča. Očekivano, igra se na polovini Žarkova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC