• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vuletić odgovara Bjekoviću: Bivši si zvezdaš!

Autor mondo.rs

Potpredsednik Partizana oštro odgovorio Nenadu Bjekoviću na optužbe da Skupština nije bila regularna. Vladimir Vuletić kaže da su svi delagti legalno izabrani i podsetio legendu crno-belih da je nekada navijao za Zvezdu.

 Vuletić odgovara Bjekoviću: Bivši si zvezdaš! Izvor: MN PRESS

Dugo čekani izbor predsednika FK Partizan, kao što se i pretpostavljalo, nije doneo mir u klubu iz Humske. Naprotiv!

Crno-beli su u ponedeljak izabrali Milorada Vučelića za prvog čoveka kluba, uz to Partizan je dobio novi Upravni odbor, potpredsednike... Ali, podele i dalje postoje i delegati Skupštine daleko su od jedinstvenog stava. Kriza je, očigledno, sve veća.

Dan posle Skupštine "grmi" Nenad Bjaković, koji je podneo krivičnu prijavu zbog, kako je naveo, uočenih nepravilnosti na Skupštini održanoj u ponedeljak.

Odgovor je dobio od novog potpredsednika Vladimira Vuletića.

"U krivičnoj prijavi mora da bude naveden tačan opis počinjenog krivičnog dela, a u prijavi koju je podneo Bjeković navedena su navodna brojna krivična dela. Zaprapašćen sam činjenicom da gospodin Bjekovic nije konsultovao nekog ko poznaje pravo prilikom sastavljanja krivične prijave. Nemam ništa protiv da se odazovem pozivu ako tužilaštvo proceni i da nalog policijskim organima. Mi ćemo se svi koji smo navedeni u prijavi odazvati i dati iskaz. Malo je simptomatično da čovek koji teži da postane predsednik FK Partizan podnosi prijave i tuzbe protiv kluba čiji je hteo da bude predsednik".

POVEZANE VIJESTI



Jedno od osnovnih primedbi Bjekovića je da je Skupština bila nelegalna, jer nije bilo potrebnih 33 delagata za kvorum već 31.

"Bjeković je juče izašao sa nekakvom informacijom da ima saznanja o tome da je Skupštini prisustvovao 31 delegat. Ne znam odakle mu ta saznanja. Mogu da razumem da mu je oštećena kognitivna funkcija mozga usled njegovih godina, takozvani delirijum tremens ga je uhvatio pa mu se nesto priviđa ili neki beli miševi. Hoće to zbog godina i delirijum tremensa".

O "fantomskim delegatima", "navijaču Crvene zvezde"...

Vuletić je kategorično demantovao da je jedan od novih delagata koji se pominju u medijima, a koji su glasali na Skupštini, navijač Crvene zvezde. Pojedini mediji su naveli da je delegat Uroš Mijatović navijač Zvezde i priložili su screenshot njegovog Facebook profila, na kojima se vidi da je "lajkovao" vesti o Zvezdi i njenim navijačima.

Dosadašnji predsednik Nadzornog odbora Partizana, a od juče član Upravnog odbora i potpredsednik, kaže da su tog delegata izabrali upravo navijači Partizana na svom zboru, koji je održan 13. oktobra.

"Demantujem da je Mijatović navijač Zvezde. Koliko ga poznajem, on je navijač Partizana", ponovio je Vuletić.

Izvor: MONDO/V.Sukdolak



A da li je uobičajeno da navijači Partizana pokazuju sviđanje prema stranicama rivalskog kluba?

"Nikoga ne mrzim. I ne ulazim u to da li je to uobičajeno, ja se ne bavim psihološkim profilima ljudi, nemam licencu za procenu toga. Još jednom ponavljam, on je izabran na Zboru Udruženja klubova navijača i prijatelja FK Partizan, odgovorio je Vuletić.

Nastavio je o obojici delagata koji su označeni kao sporni:

"Oba delegata, i gospodin Bojan Nišić i gospodin Mijatović, izabrani su na zborovima koji su održani 12. i 13. oktobra ove godine. Gospodin Bojan Nisić je izabran na zboru radne zajednice usled ostavke gospodina Colića. Tom zboru je prisustvovalo 35 ljudi, ja sam licno vodio taj zbor i postoji zapisnik. Mijatović je izabran na Zboru kluba Udruzenja klubova navijača i prijatelja FK Partizan nakon ostavke Nenada Vučkovića, kao jednog od delagata navijača. Prema našem Statutu, udruženja klubova navijača i prijatelja Partizana imaju predsednike i predstavnike, oni odlučuju na zborovima ko ce biti delegat. Mi smo dobili nekoliko tih izveštaja sa zborova. Jedan od njih je bio za Mijatovića. Prihvatili smo i druge, ali se ti delegati nisu pojavili", rekao je Vuletić.

Istakao je da je "važno znati da nije reč ni o kakvim fantomima, nikakvim delegatima dovedenim sa ulice".

"Da smo želeli da dovedemo ljude sa ulice, pa to smo mogli da uradimo na prošloj skupštini kada nam je za kvorum nedostajao jedan delegat!".

Izvor: MN PRESS


Vuletić se ponovo osvrnuo na Mijatovića:

"Videli ste u TV prenosu skupštine da se Mijatović nalazi pored mene i sedi pored mene. Da li mislite da sam toliko neinteligentan, pa i glup, da čoveka koji je doveden sa ulice stavim pored sebe da ga cela Srbija vidi!? To je suludo!".

O Bjekovićevim tvrdnjama da je bilo "fantomskih delegata koje niko ne poznaje"...

"Bjeković je rekao da ne poznaje ta dva delegate. Mediji su ih nazvali anonimusima. Da li stvarno smatrate da je uslov za održavanje vanredne Skupptine da Bjeković nekog poznaje? Druga stvar je da su to moji prijatelji. Da, moji su prijatelji i u svom životu ne skrivam ništa. Moj privatni Facebook profil je zatvoren, a neko od mojih prijatelja je kriomice prezentovao medijima neke podatke sa tog profila, čime je takođe dao osnova za pokretanje tužbe protiv medija. I još nešto - da li to što je neko prijatelj sa nekim zabranjuje da prijatelji budu delegati i članovi skupšptine? Pa, Bjeković, Zečević i Ćurković se poznaju decenijama, oni su prijatelji i svih ovih godina jesu članovi Skupštine!".

Upitan da li ovakve reči mogu da prodube krizu i dodatno zakomplikuju i otežaju odnose između dve struje u klubu, Vuletić je najpre rekao da je Bjeković taj koji svojim izjavama raspiruje vatru.

Podsetio je i na izjavu Nenada Bjekovića iz lista "Tempo" pre tačno 40 godina kada je rekao da "od malih nogu navija za Zvezdu".

"Znate, neko stalno produbljuje tu krizu, daje razne izjave, a onda mi treba da okrenemo i drugi obraz da nam udari šamar! Mi smo bili veoma tolerantni, rekao bih čak neumereno. Nikada nismo težili ka tome da se učini bilo šta što bi produbljivaklo krizu. Ali, najmanje što sam očekivao, posle svih naših izgovorenih reči posle skupštine i poziva svima da se ujedinimo, jeste ovo što sam čuo danas! Očekivao sam da nas Bjeković, kao bivši navijač Zvezde, a sada kao legenda Partizana, pozove da se vidimo, da sarađujemo, sve što treba... Ja bih prvi to podržao. Svaku vrstu poštovanja sam iskazivao prema Bjekoviću. Rekao sam i pre Skupštine - Bjeković, Zečević i Ćurković imaju više godina provedenih u Partizanu nego što ja imam godina! Ali, ovo nisam očekivao od njega i tu njegovu izjavu: 'Niti oni meni imaju šta da nude, niti ja imam šta da prihvatim'".

Vuletić je ovako opisao trenutni odnos, odnosno relacije sa Bjekovićem i njegovom grupom:

"To vam je kao kada molite devojku da se zabavlja sa vama, a ona vam kaže: 'Beži ružni stvore!'".


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC