• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Bilo je 33 delegata i to vrlo legalnih

Autor mondo.rs

Fudbalski klub Partizan objavio saopštenje povodom održane izborne Skupštine i tvrdnji "opozicije" da nije bilo kvoruma za odlučivanje, kao i tvrdnji da su pojedini delegati bili "fantomski".

 FK Partizan saopštenje o skupštini Izvor: MN PRESS
Novi članovi UO FK Partizan
Izvor: MN PRESS

Još jedan odgovor Nenadu Bjekoviću, predvodniku druge struje u FK Partizan. I poslednji, kako poručuju iz kluba.

Uprava Partizana danas je objavila saopštenje u kojem je podvukla da je na Skupštini pre dva dana bilo 33 delegata, a ne 31 kako tvrdi Bjeković i njegova struja, kao i da su svi oni izabrano u članstvo u skupštini na legalan i legitiman način.

Zanimljivo je da se u saopštenju, koje je prosleđeno novinarima, Bjeković naziva "jednim delegatom".

"Fudbalski klub Partizan koristi ovu priliku da izrazi zadovoljstvo usled činjenice da je Vanredna skupština kluba, nakon dva neuspešna pokušaja, dostojno i legalno zasedala 24. oktobra 2016. godine. Ovom zasedanju najvišeg klupskog organa punovažno su prisustvovala 33 delegata, što je omogućilo donošenje potpuno legalnih i legitimnih odluka, uključujući i izbor Predsednika i članova Upravnog odbora FK Partizan. Javnost je imala priliku da u direktnom TV prenosu prati tok i rad Vanredne skupštine, delovanje i odlučivanje svih njenih delegata. Međutim, malicioznim i tendenzioznim nastupima jednog delegata, još u toku iste večeri nakon okončanja sednice Skupštine a narednog dana i neodgovornim i nekorektnim natpisima u nekim pisanim i elektronskim medijima, neutemeljeno je dovedena u pitanje volja delegata i punovažne odluke skupštine", piše u saopštenju.

"FK Partizan ističe:

1. Vanrednoj skupštini FK Partizan je punovažno prisustvovalo 33 delegata.

2. Svi delegati su uredno primili poziv za prisustvo Vanrednoj skupštini FK Partizan i potpisali svoje prisustvo u SC Partizan-Teleoptik.

3. Statut FK Partizan ne poznaje obavezu informisanja bilo kog delegata Skupštine o biografiji drugih članova ovog najvišeg klupskog tela. Neinformisanost i odsustvo elementarnih saznanja delegata Nenada Bjekovića nije condicio sine qua non (uslov bez kojeg nema) Skupštine.

4. Statut FK Partizan ne poznaje zabranu prijateljskih odnosa između delegata u Skupštini FK Partizan, budući da bi, po tom osnovu, moglo da se postavi pitanje kako prijatelji Nenada Bjekovića (a ima ih u znatnom broju) mogu biti članovi ovog organa FK Partizan?

5. Statut FK Partizan predviđa da član Kluba može biti, između ostalog, svako lice koje napuni 18 godina života sa svim pravima i obavezama. Ukoliko ta lica mogu da biraju predsednika Republike Srbije, po pravnom načelu qui maxima potentia, minima latentia (ko može više - može i manje), mogu izabrati i predsednika FK Partizan.

6. FK Partizan izražava snažan protest usled medijskog linča kroz koji prolaze neki delegati Skupštine FK Partizan. Osnovno etičko geslo novinarske profesije podrazumeva da se u javnom interesu piše i govori sine ira et studio (bez mržnje i pristrasnosti). FK Partizan poziva pojedine medije da se ustanovi obostrani princip profesionalne saradnje a ne jednostrani princip poslušničkog izveštavanja.

7. FK Partizan žali zbog činjenice da neki delegati Skupštine, predvođeni Nenadom Bjekovićem (a i društveno-politički milje kojim je neprekidno okružen) svoju energiju usmeravaju u zaludne prijave i tužbe, maliciozne i neprimerene komentare, pritiske i pretnje, umesto da je usmere u rad na dobrobit kluba čiji su članovi.

8. Budući da su odluke Vanredne skupštine dobile snagu perfektuiranog pravnog posla, FK Partizan se po ovom pitanju više neće oglašavati u javnosti. Držimo da legalno i legitimno izabrani organi FK Partizan imaju prevshodni zadatak da učine sve kako bi Prvom timu omogućili da nesmetano nastavi takmičenja u Superligi i Kupu Srbije".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC