• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se namučila, ali izborila proleće u Kupu

Autor mondo.rs

Deluje ubedljivo, ali mnogo teže nego što se očekivalo, crveno-beli savladali BSK Borču i posle četiri godine uspeli da prođu u četvrtfinale Kupa Srbije.

 Crvena zvezda u četvrtfinalu Kupa Srbije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS




Utakmica osmine finala Kupa Srbije između Crvene zvezde i BSK Borče brzo će se zaboraviti, ali ono što je važno - piše se rezultat 3:0 i plasman crveno-belih u četvrtfinale (5. april 2017) posle četiri godine.

Još jednom ove sezone ekipa Miodraga Božovića delovala je bezidejno, kidajući živce svojim navijačima dobrih sat "i kusur" vremena, ali onda su Slavoljub Srnić posle stative Andrije Lukovića i Ugo Vijeira, posle dodavanja Mičela Donalda u 68. i 71. minutu uspeli da pronađu put do mreže gostujućeg gola i reše pitanje pobednika, koje je u 87. minutu potvrdio Petar Orlandić golom iz penala.

Osim rezultata, pozitivno po navijače Crvene zvezde može da bude i partija mladog Andrije Lukovića, koji je jedini u crveno-belom dresu od početka bio agilan i pokušavao da razmrda saigrače. Malo je nedostajalo da se i sam upiše u strelce, ali je dva puta pogodio stativu.

Kao u većini utakmica ove sezone, za pobedu Zvezde prelomio je individualni kvalitet, a ovaj put je to bio Lukovićev, jer je posle njegovog šuta Srnić imao zicer za 1:0.

Solidnu partiju, posebno u defanzivi, pružio je debitant Stefan Milošević, koji je ipak zamenjen u 64. minutu.

Mnogo više od pozitivnih detalja, bilo je negativnosti u nastupu Zvezdinog tima. Pojedini igrači delovali su kao da na silu igraju ovu utakmicu.U prvom poluvremenu Ugo Vijeira, Mičel Donald i David Babunski, pa i Srđan Plavšić, kao da nisu bili na terenu...

U finišu su se, ipak, crveno-beli trgi, što se ispostavilo kao dovoljno za pobedu nad drugoligašem koji je upisao i peti poraz, uz jedan remi, u poslednjih šest utakmica.


CRVENA ZVEZDA: Supić - Petković, Le Talek, Fibel, Milošević (64. Anđelković) - Donald, An. Luković - Babunski (75. Adžić), S. Plavšić, Srnić - Vijeira (72. Orlandić).

BSK BORČA: Bogdanović - Iličić, Grbić, Cvetković, Marinković, D. Plavšić, Janković (90. Vujadinović), Kiković, Džugurdić (45. Jokić), Pobulić, Žerađanin.

Utakmicu je sudio Marko Popović.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- GOOOL! Zvezda vodi 3:0 golom Petra Orlandića iz penala u 87. minutu.

gol
Izvor: YouTube


- Penal za Crvenu zvezdu u 87. minutu. Kapiten BSK Borče, Dušan Plavšić, rukama je oborio Donalda, a sudija Marko Popović pokazao na belu tačku. Precizan je bio Petar Orlandić, snažnim udarcem po sredini gola.

penal
Izvor: YouTube



- Poslednja izmena u Crvenoj zvezdi. Luka Adžić je u 75. minutu zamenio gotovo neprimetnog Davida Babunskog.

- Imali su gosti odličnu priliku da smanje razliku posle greške Supića prilikom dodavanja, ali se Zvezdin golman dobrom intervencijom iskupio.

- Odmah posle gola Vijeira je napustio teren, a umesto njega ušao je Petar Orlandić.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 71. minuta golom Uga Vijeire na asistenciju Mičela Donalda.

2:0
Izvor: YouTube


- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 68. minuta golm Slavoljuba Srnića, koji je bio na pravom mestu posle stative na šut Andrije Lukovića.

1:0
Izvor: YouTube


- Stativa je sačuvala gol gostiju u 66. minutu! Andrija Luković je vrlo lukavo izveo slobodan udarac, ali nije imao sreću da se upiše u strelce.

- Ređaju se šutevi ka golu BSK Borče, ali većinom neprecizini. Kada lopta i ide u okvir gola, Bogdanović nema većih problema da interveniše...

- Prva izmena u Crvenoj zvezdi. Umesto debitanta Stefana Miloševića od 64. minuta igraće iskusni Dušan Anđelković, spasilac crveno-belih u prethodne dve utakmice sa svojim centaršutevima.

- Još jedna šansa za Vijeiru, ovaj put glavom u 55. minutu, ali je opet bio neprecizan. Istina, Plavšić je pre asistencije bio u ofsajd poziciji, mada se arbitri nisu oglasili.

- Obrukao se Ugo Vijeira u 50. minutu! Prvo je Le Talek ukrao loptu rivalu i sjajno "vukao" kontranapad, pa proigrao Portugalca na šest-sedam metara od gola, ali je Vijeira previše petljao. Tek iz trećeg dodira uputio je traljav šut, koji je Marinković uspeo da blokira.

šansa
Izvor: YouTube


- Prvu šansu u drugom poluvremenu imao je Andrija Luković, posle odličnog dodavanja Plavšića, ali su crveno-beli dobili samo korner. Iz ugla je centrirao upravo Luković, ali je Marko Petković iz dobre pozicije očajno šutirao. Bilo je sve to u 47. minutu.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Zvezda neubedljiva, kao u većem delu ove sezone, BSK dobro organizovan u odbrani, a solidan i u napadu.

BSK Borča
Izvor: YouTube


- Umalo da BSK povede u poslednjim trenucima prvog poluvremena! Supić je očajno reagovao na centaršut iz prekida, Marinković šutirao glavom, a Le Talek sa metar od gol-linije izbacio loptu.

- Prinudna izmena u timu BSK Borče. Zbog povrede, van terena mora Miloš Džugurdić, a umesto njega će od 45. minuta igrati Milan Jokić, igrač koji je prošao kroz mlađe kategorije Partizana i Crvene zvezde.

- Posle nešto više od pola sata igre i dalje nema golova. Zvezda napada, ali bez ideje...

- Odlična akcija gostiju u 24. minutu, potpuno je ispala odbrana Zvezde, ali je Žerađanin neprecizno šutirao posle dodavanja Džugurdića.

šansa
Izvor: YouTube


- Posle dužeg perioda bez prilika, konačno jedan šut. Slavoljub Srnić je pokušao da savlada Bodanovića, ali je golman gostiju bio dobro postavljen. Bilo je to u 23. minutu.

- U prvih 15 minuta nije bilo većih uzbuđenja, jedino se može izdvojiti šut Srđana Plavšića i odbrana Slaviše Bogdanovića.

- Prete i crveno-beli. Srđan Plavšić je odlično šutirao u 9. minutu, ali Bogdanović još bolje intervenisao i "paradom" sprečio pogodak.

- Još jednom su zapretili gosti sa distance. Ovaj put je šutirao Džogurdić u 3. minutu, ali takođe neprecizno.

- Prvi šut ka protivničkom golu imali su gosti, u 2. minutu. Janković je pokušao udarcem van kaznenog prostora, ali je lopta otišla preko gola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC