• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arena progutala diva: Zvezda srušila Barsu!

Autor mondo.rs

Crveno-beli preko Barselone stigli do druge pobede u Evroligi (76:65). Veče obeležio Marko Gudurić, koji je upisao 21 poen, ali i sjajna igra u odbrani protiv španskog predstavnika.

 Arena progutala diva: Zvezda srušila Barsu! Izvor: MN PRESS

Druga uzastopna pobeda za Zvezdu u Evroligi i prva protiv Barselone u ovom takmičenju!

Košarkaši Dejana Radonjića su u prvoj utakmici u "Areni" ove sezone obradovali više od 18.000 navijača koji su verovali u podvig, a on je ostvaren pre svega zahvaljujući odličnom Marku Guduriću koji je "povlačio" kada je bilo najpotrebnije.

Gudurić je bio predvodnik Zvezdine serije 16:0 sredinom druge četvrtine, kojom je i "prelomljen" utakmica, a on je meč završio sa odličnim brojkama - 21 poen, 4 skoka i 5 asistencija.

Barselona je imala mnogo problema u organizaciji napada i nije imala rešenje za Zvezdinu odličnu odbranu reketa - dok sem Olesona i Ribasa, koji se povredio u prvom poluvremenu, ostali nisu uspevali da odgovore ni u šutu spolja.

To znači da je Zvezda popravila skor u Evroligi na pozitivan i sada ima dve pobede i poraz.

CRVENA ZVEZDA - BARSELONA 76:65 (9:16, 31:15, 20:17, 16:17)

Crveno-beli su nervozno ušli u meč i napadački nisu uspevali da pariraju Barseloni - dok su sve to popravljali dobrom odbranom i često su primoravali košarkaše gostiju na greške. Njih je nosio raspoloženi Bred Oleson koji se raspucao u uvodnim minutima, ali sve se promenilo ulaskom Marka Gudurića u igru.

Na dobru odbranu Branka Lazića i Marka Simonovića nadovezali su se poeni mladog košarkaša Zvezde koji je na različite načine "vukao" veliku seriju i u njoj učestvovao sa 13 poena.


Bili su to poeni iz ulaza, trojke, uz kontakt i zahvaljujući njemu se od 24:31 - stiglo do - 40:31 na kraju poluvremena.

Prvo poluvreme obeležila je i povreda Paua Ribasa, koji je bio jedini raspoložen uz Olesona i vezao je tri trojke u drugoj deonici, ali je iz Arene iznesen na nosilima nakon što mu je "propala noga" i tako se pridružio Navaru, Koponenu i Dolmanu koji su ovaj meč propustili zbog povrede.

RAKIĆEVIĆ

Po prvi put u sastavu Crvene zvezde našao se i Petar Rakićević koji je u 12 "uskočio" umesto bolesnog Boriše Simanića, ali nije zaigrao na ovom meču.

Naložio je Barcokas svojim igračima da "zategnu" u odbrani i videli smo više duela pod košem. Borba Kuzmića i Tomića se do kraja pretvorila u borbu Bjelice i Klavera, a u oba slučaja su se bolje snašli košarkaši Zvezde.

Bjelica je bitno učestvovao poenima sa slobodnih bacanja, dok je Čarls Dženkins bio odličan sa dva dubinska "pasa" i meč je završio sa čak sedam asistencija. Marko Simonović je pogađao trojke u bitnim trenucima i Zvezda jednostavno nije dozvolila Barseloni da se vrati u meč.

Zaustavljen je Tajris Rajs, a nije pomogla ni bolja kontrola skoka Barselone (33:27) koju je "poništio" veliki broj izgubljenih lopti (21).

Crveno-beli već u petak gostuju Panatinaikosu dok Barselona istog dana igra protiv Bamberga.

ZVEZDA: Rebić, Dangubić 2, Mitrović 1, Lazić 9, Simonović 13 (3/6 za 3, 5 sk), Dženkins 8 (7 as, 5 ukr), Gudurić 21 (4 sk, 5 as), Jović 4 (5 as), Kuzmić 6 (5 sk, 2 as, 2 ukr), Bjelica 12 (4 as).

BARSELONA: Rajs 9 (5 as, 7 izg), Dorsi 3, Ribas 9, Klaver 12 (10 sk), Vezenkov 4 (6sk, 3 as), Peno, Erikson 3, Oleson 15 (5 sk), Perperoglu 2, Tomić 8 (5 sk).

Zvezda Barsa
Izvor: YouTube


IZ MINUTA U MINUT:

40' - Kraj! - 76:65!

39' - Lazić! Trojka! - 76:63.

39' - Laki poeni za Vezenkova, Radonjić je tražio tajm-aut. 1.37 do kraja - 73:63.

38' - Bjelica preko Klavera, pa onda obrnuto. - 73:61!

37' -
Sada mu Marko uzvra'a asistenciju nakon dobre odbrane Gudurića. Klaver zakucava - 71:57.

37' -
Sjajan "bekdor" pas Milka Bjelice za Gudurića. Njegov 22. poen! - 69:57.

36' -
Dosta grešaka i mnogo promašaja na obe strane. Konačno se završava poenima Gudurića "iz ofsajda" nakon pasa Čarlsa Dženkinsa - 67:55.

34' -
Prvi poeni i za Klavera, doduše "laki". Malo se pokvarila odbrana u ovim trenucima - 64:55.

33' -
Sjajna reakcija Dženkinsa koji je "video" preko celog terena Gudurića koji polaže za svoj 18. poen. Pre toga dva promašena bacanja Bjelice i poeni Vezenkov - 64:53.

31' -
Bjelica nakon lepog napada "unosi" loptu u koš, a prve poene, i to trojku, beleži Markus Erikson - 62:51.

30' - Sve više lopti u rukama Tajrisa Rajsa koji pogađa trojku, a odgovara mu Dženkins. Na isti način! - 60:48.

29' -
Mala dekoncentracija Simonovića i olako izgubljena lopta i novi poeni Tarjisa Rajsa. Bjelica pogađa četiri vezana slobodna bacanja. - 57:45.

28' -
Novi odličan prodor Gudurića koji se završava poenima, pa laki poeni za Tomića i Lazića, koji odlično trči kontru. Tomić pogađa uz faul Kuzmića, ali je promašio slobodno bacanje. Zvezda je ispunila bonus, a Barsa je na dva faula. - 53:42.

26' -
Sve više borbe Kuzmića i Tomića. Srpski centar se bolje snalazi za sada. Prvo dvocifreno vođstvo, pa ponovo odlična odbrana nakon koje Barsa nije uzela šut. Novi tajm-aut, Barcokas. - 49:38.

25' -
Dženkins je prvo izborio faul u napadu Rajsa, a onda dobro reagovao na ofanzivni skok Kuzmića. Ima četiri poena, četiri asistencije i tri ukradene.Tajm-aut. - 47:38.

23' -
Revija promašaja na obe strane, a onda jedna sumnjiva sudijska odluka da se svira faul Joviću nakon skoka pored Klavera. Iako se činilo da je obrnuto - 45:38.

22' -
Ponovo istovetni poeni na obe strane, a u glavnim ulogama centri. Tomić dobar protiv Kuzmića, pa onda i obrnuto - 45:36.

21' -
Gde je stao Oleson u prvom delu - nastavlja u drugom. Ali i Marko Simonović. Po trojka na otvaranju drugog dela igre. Dobra vest za zvezdu je što je Stefan Jović u igri - 43:36.

I POLUVREME

20' - Gudurić pogađa uz faul Stefana Pena, promašuje slobodno, ali su se spetljali igrači Barselone, pa Marko krade loptu i uz zvuk sirene pogađa polaganje. Ipak je bilo kasno - 40:31!

Nakon neefikasne prve četvrtine, kada nisu koristili greške Barselone, Zvezda je ušla u bolji ritam na krilima odličnog Marka Gudurića. On na poluvremenu ima 13 poena, dok je "lavinu" pokrenuo Marko Simonović (10) prvom pogođenom trojkom. Ozbiljan doprinos u odbrani pružio je i Branko Lazić. Na drugoj strani Barsa je sve rešavala preko Breda Olseona (12) i Paua Ribasa (9) koji je na nosilima napustio teren. Ozbiljan problem za "Blaugranu" su i izgubljene lopte – već ih imaju 15.

20' -
Gudurić se nećkao malo, ali odlučio da šutira za tri poena sa vrha kapice. I opet pogodio! - 38:31.

20' -
Lazić krade loptu i završava lakim polaganjem, dok su povrede zaradili Ribas i Rajs. Američki plej se u igru vratio posle kratke pauze na teren, dok Ribas na nosilima napušta igru uz aplauz navijača. Izgleda da je u pitanju teža povreda...

Izvor: MN PRESS


19' - Eksplodirala je Arena. Simonović kupi loptu nakon Dorsijevog promašenog alej-upa, pa iz trka pogađa daleku daleku trojku. Odmah potom izgubljena lopta Vezenkova! - 33:31.

17' -
Rajs je naslonio loptu na tablu, pa potom Kuzmić "okreće" Dorsija. Nakon dobre odbrana i Gudurić i Simonović dolaze do novih poena - 30:31.

17' -
I treća trojka Pau Ribasa. Pre "ispaljivanja" udario je Jovića, koji je krvavog lica otišao na klupu. To kao da je motivisalo Marka Gudurića koji uzvraća - 24:29.

16' -
Marko Gudurić lepo naskače, a potom dve trojke. Na obe strane... Prvo Pau Ribas pogađa, a onda konačno i Crvena zvezda. Naravno, Marko Simonović - 22:26.

15' -
Serija 5:0 Barselone. Prvo Džoi Dorsi snažno zakucava, a onda nakon dobrog napada trojku pogađa Pau Ribas. Radonjić uzima tajm-aut - 17:23.

13' -
Lazićevi prvi poeni, na isteku napada. Vrlo važan potez... Dorsi zakucava - 17:18.

12' -
Odlična odbrana Simonovića i Lazića koji su izborili novu izgubljenu loptu za Barsu, ali šut i dalje ne ide. Bjelica je promašio sa vrha kapice, ali novi dobar posao u odbrani obavlja Gudurić nad kojim je Dorsi napravio nesportsku. On pogađa oba bacanja, ali lopta ne ulazi u obruč nakon prodora - 15:18.

11' -
Prodor Jovića pored Dorsija, ali Oleson ponovo. Sada ispod koša... Simonović upisuje svoje prve poene sa slobodnih bacanja - 13:18.

10' -
Rebić ima mnogo problema pored Rajsa, ali ipak uspeva da asistira za Bjelicu koji posle dobrog prodora beleži poene. Međutim, Oleson je raspoložen i ne staje. Nova trojka za njegov deseti poen. Kraj prve četvrtine - 9:16.

8' -
Dobra odbrana Zvezde i veliki broj grešaka Barselone, ali čeka se da proradi šut domaćih. Simonović promašuje svoj prvi pokušaj za tri poena, pa onda i Bjelica. To koristi Bred Oleson - 7:11.

7' -
Kuzmić odlično blokira Tomića, ali se Bred Oleson sjajno snalazi i na isteku napada odlazi u ćošak i pogađa za dva poena. Luka Mitrović polovičan sa bacanja. Na parketu su Rebić i Bjelica - 7:8.

5' -
Rajs flouter, pa Dženkins odgovara iz naskoka. Međutim, izlazi iz igre zbog druge lične greške. Dangubić pogađa dugu dvojku za prvo vođstvo crveno-belih, ali odmah vraća Bred Oleson. Videli smo i lepu blokadu Branka Lazića i dobar prodor Luke Mitrovića koji se nije završio poenima - 6:6.

3' -
Smušena "prednja promena" Dangubića koji gubi loptu u driblingu, potom igra dobru odbranu na Klaveru, ali beleži ishitrenu dvojku iz loše pozicije. I Jović promašuje za tri poena, ali pogađa u kontri nakon osvojene lopte Kuzmića - 2:2.

1' -
Prve poene na meču postiže Ante Tomić. Sjajno se snašao pored Kuzmića. Dženkins na drugoj strani naskače za dva i promašuje, a Perperoglu beleži prvu izgubljenu loptu - 0:2.

- Kao što smo i navikli i ovoga puta su navijači Zvezde su nadjačali himnu Evrolige.

- Startne petorke:
Jović, Dženkins, Dangubić, Mitrović i Kuzmić za Zvezdu, odnosno Rajs, Oleson, Perperoglu, Klaver, Tomić za Barselonu.

- U sastavu Crvene zvezde je i Petar Rakićević koji bi mogao da debituje danas.

- Navijači su pozdravili novog plejmejkera Nejta Voltersa koji danas nije u sastavu.

Uskoro opširnije...

N A J A V A 

Crvena zvezda mts - Barselona!

Kombank arena biće večeras mesto velikog evroligaškog spektakla, kojem će izvesno prisustvovati puna dvorana.

Trijumf nad Galatasarajem dao je vetar u leđa ekipi Dejana Radonjića uoči duela, kao i pre dve godine, kada nisu iskoristili za podvig.

Više od 60 minuta pre utakmice, među igračima Crvene zvezde mts dres je obukao i Petar Rakićević, novajlija koga Radonjić još nije uvrstio u takmičarski sastav, pa bi on protiv Barselone mogao da zabeleži i debi. Iz sastava je "ispao" Boriša Simanić koji je, nezvanično, bolestan.

Pogledajte snimak iz svlačionice i složenih 13 dresova, što - uz raniju najavu trenera Zvezde - nagoveštava da je njegov tim i večeras nastupiti u istom sastavu kao protiv Igokee.




Dakle, bez Rakićevića (u slučaju da su ostali zdravi), a sigurno bez Nejta Voltersa, koji je pre manje od 48 sati doputovao iz SAD, crveno-beli istrčaće veoma brzo na parket najveće dvorane u Srbiji.

Na drugoj strani, Barselona neće računati na četvoricu povređenih (Doelman, Navaro, Laval i Koponen) u borbi za skor 2-1.

Meč počinje u 19 časova. Ostanite uz MONDO i ispratite utakmicu u tekstualnom prenosu.  

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC