• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Surface Studio PC: Novi PC koncept "All in One"

Autor mondo.rs

Microsoft Surface Studio je novi koncept računara koji radni sto pretvara u studio - arhitektonski, dizajnerski, gejmerski, programerski… Vi izaberite!

 Surface Studio PC: Novi PC koncept "All in One"  Izvor: MONDO portal

Prvi Microsoft PC predstavlja sasvim nov koncept računarstva sa „All-in-One“ pristupom celoj ideji. Veliki i prostran ekran, sjajan dizajn i neverovatan hardver uz touchscreen podršku čine ovaj računar jedinstvenim na tržištu.

Surface Studio PC ima ekran rezolucije 4.5K, odnosno 4.500 x 3.000 piksela (blizu 200 ppi), sa Microsoft PixelSense tehnologijom. Dijagonala ekrana je 28 inča (skoro 72 centimetra) i ima najtanji LCD panel ikad napravljen, zbog čega je Microsoft morao da menja ceo koncept osvetljenja i LED pozadinske tehnologije. Ekran je, naravno osetljiv na dodir, ima podršku za pisanje olovkom, a odnos stranica je 3:2. Kako ima unapređen prikaz boja i osvetljenja ovaj uređaj posebno je namenjen dizajnerima, umetnicima i projektantima.

Poseban dizajn držača omogućava da ekran u svakom položaju stoji čvrsto, bez gravitiranja ka podu, a maksimalno se može spustiti pod uglom od 20 stepeni, za komforniji rad. Na postolju i računar smešteni su 4 x USB 3.0 priključci, Ethernet, mini DP, SD i audio ulaz 3.5 mm. Od dodatne opreme koja se isporučuje sa Surface Studio PC-jem tu su bežični miš i tastatura, ali i novi „točkić“, odnosno Surface Dial, koji je nov način upravljanja opcijama računara, olovke i dodatnih menija u programu sa kojim se koristi.

Surface Dial se može koristiti i za iste programe i namene na drugim Surface modelima - tableti i Surface Book prva generacija računara.

Srce Surface Studio računara kuca u ritmu četvorojezgarni Skylake procesora, pomognut GeForce 980M grafikom, uz 32 GB RAM i 2 terabajta hibridnim diskom za podatke. Cortanom se može upravljati pomoću mikrofona, a na raspolaganju je i 2.1 zvučni sistem, za koji nije objavljena jačina.

Ono što je sjajno jeste i da je Microsoft potrošnju struje optimizovao tako da iz računara izlazi samo jedan kabl (270W strujno napajanje).

Microsoft tokom 26. oktobra otvara mogućnost naručivanja, da bi prve računare isporučio do kraja godine po ceni od 2.999 dolara, pretpostavljamo evra u Evropi.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Microsoft Surface Studio PC
Izvor: Surface.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS