• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je najvredniji brend među sportistima?

Autor mondo.rs

Forbs objavio listu koje su sportske superzvezde najisplativiji brend u svetu

Ugledni Forbs objavio je listu sportista koji su najveći brend u svetu.

Na prvom mestu te liste nalazi se Rodžer Federer, koji od sponzorskih ugovora zarađuje 37 miliona dolara godišnje. Lista je formirana tako što je izraženo za koliko prihod od sponzora sportiste nadmašuje prosečnu zaradu od sponzora prvih deset u njegovom sportu.

Švajcarski teniser, koji sa 64,7 miliona dolara zarade zauzima četvrto mesto na listi najplaćenijih svetskih sportista u 2016, već dugi niz godina je zaštitno lice mnogih velikih svetskih kompanija poput Najka, Vilsona, Roleksa, Mercedes-Benca...

Na drugom mestu Forbsove liste "naj sportiste-brenda" nalazi se košarkaš Lebron Džejms (34 miliona dolara), a zatim slede golfer Fil Mikelson (28 miliona dolara), najbrži atletičar sveta Usein Bolt sa 25 miliona dolara i još jedan golfer - Tajger Vuds (23 miliona dolara).

Prvi fudbaler na toj listi je Kristijano Ronaldo, zvezda Real Madrida, tek na šestom mestu sa 19 miliona dolara. Među 10 sportista koji su najveći brend u svetu nalaze se još i košarkaš Kevin Durent (16 miliona dolara), prva zvezda među fudbalerima Barselone Lionel Mesi (15 miliona dolara), golfer Rori Mekilroj (13 miliona dolara) i igrač kriketa Mahendra Sing Doni, sa 11 miliona dolara zarade od sponzora godišnje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC