• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuča na Karaburmi: Rebić krivi redare

Autor mondo.rs

Policija nije napravila nijedan propust u svojim aktivnostima tokom meča OFK Beograda i Zemuna kada je došlo do narušavanja javnog reda i mira, izjavio je danas v.d. direktora policije Vladimir Rebić.

 Tuča na meču OFK Beograd Zemun Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


"Ta utakmica nije proglašena utakmicom visokog rizika i mi smo shodno procenama uputili 49 policajaca", rekao je Rebić za Tanjug povodom navoda generalnog sekretara OFK BeogradaAleksandra Pivića da je tražio prisustvo većeg broja policajaca, a da ih je upućeno 20.

Rebić kaže da organizator nije sproveo mere u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, te da je policija, kada je došlo do narušavanja javnog reda i mira na utakmici u subotu, uspostavila javni red i mir bez upotrebe sredstava prinude.

Tuča
Izvor: YouTube

Prema njegovim rečima, 49 policijskih službenika obezbeđivalo je utakmicu i to je i više nego na nekim drugim utakmicama, te da organizator, odnosno redarska služba nije adekvatno uradila svoj posao.

"Navijači Zemuna koji su organizovano došli na ovu utakmicu mimo važećih procedura i standarda nasilno su prešli sa severne na istočnu tribinu pritom razvalivši kapiju, pri čemu su lakše povređena četiri redara", kaže Rebić I dodaje da je na utakmici u subotu na Omladinskom stadionu na Karaburmi bilo između 250 i 300 navijača.

Po zakonu, navodi, obaveza organizatora, odnosno redarskih službi , jeste da ne dozvoli ulaz navijača koji su u alkoholisanom stanju, onih čije ponašaanje očegledno ukazuje da bi mogli da izazovu nerede, te da onemogući mešanje navijačkih grupa, pre svega domaćih i gostujućih i da ne dozvoli prelazak sa jednog sektora na drugi.

Praktično, kaže Rebić, organizator te mere nije sproveo.

"Apelujem na sve organizatore sportskih priredbi u Srbiji da striktno poštuju važeće propise i da njihove redarske službe zaista obavljaju onaj posao za koji su plaćene i angažovane", rekao je Rebić.

Kako je naveo, prema organizatoru će se preduzeti odgovarajuće mere koje propisuje Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, a policija utvrđuje identintitet lica koja su narušila javni red na utakmici.

"Neka od njih su već identifikovana. Vrši se pregledanje snimaka kojima policija raspolaže. Nadam se da ćemo u narednom periodu sve ili barem većinu učinilaca ovih delekata procesirati nadležnim sudovima", zaključio je Rebić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC