• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neverovatni Monfis se eliminisao!

Autor mondo.rs

Nakon što protiv Raonića nije imao ni brejk šansu, Timu je "poklonio" pobedu s tri duple greške i neiznuđenom greškom u poslednjem gemu meča.

(6) Gael Monfis je neverovatan teniser!

Nema šta ne može, ni u pozitivnom, ni u negativnom smislu.

Nakon što je u 1. kolu Grupe "Ivan Lendl" izgubio od (4) Miloša Raonića a da nije stigao ni do brejk lopte, Francuz je danas osvojio drugi set u meču sa debitantom na ATP finalu sezone, (8) Dominikom Timom, a onda - kada je servirao za ostanak u meču - vezao je tri duple servis greške i potom bez ikakve potrebe poslao forhend u aut za konačnih:

Monfis - Tim 3:6, 6:1, 4:6!

Grupa "Džon Mekinro"

Parovi 2. kola (sreda): (5) Kei Nišikori – (7) Marin Čilić, (1) Endi Marej – (3) Sten Vavrinka.

Tabela: Marej 1-0 (2:0), Nišikori 1-0 (2:0), Vavrinka 0-1 (0:2), Čilić 0-1 (0:2).

Posle ovog rezultata, Monfis praktično nema šanse da prođe u polufinale kao jedan od dvojice najbolje plasiranih u "Lendl" grupi, a tek ga očekuje meč 3. kola sa (2) Novakom Đokovićem s kojim ima skor 0-13 u karijeri.

Monfis je posle glatko izgubljenog prvog seta, ukupno trećeg na turniru, pružio sjajan tenis i nagovestio da, ipak, nije već "otišao na odmor", međutim kada se pri rezultatu 3:4 i 15:40 u trećem setu susreo sa brejk loptama koje bi, verovatno, značile i meč za Austrijanca, situacija je naglo postala napeta.

Publika u "O2 areni" videla je Francuza koji se hrabrim potezima, ali i greškama mlađeg rivala, vratio do 4:4 i izborio egal finiš meča, međutim potom je usledio potpuni kolaps - Tim je s jednim izgubljenim poenom poveo 4:5 i onda samo statirao dok je Monfis zakucavao loptu u mrežu ili u aut, a i u toj jednoj razmeni koju su odigrali u poslednjem gemu sve što je deveti teniser sveta trebalo da uradi je da prebacuje loptu u protivnikovo polje.

Usledio je prejak forhend Monfisa sa osnovne linije i drugi poraz, posle kojeg će biti oslobođen svakog imperativa pobede u četvrtak protiv Đokovića. Videćemo da li u 15 ili 21 čas.



A, Tim... Momak koji je plasman među osam najboljih na planeti zaradio tek odlukom Rafaela Nadala da se povuče privremeno u poznom delu sezone, stigao je do prve pobede na nekadašnjem Masters kupu i zadržao šanse da u direktnom meču sa Raonićem u četvrtak izbori i plasman u polufinale.

Podsećamo, svi teniseri dobili su po 167.000 dolara za učešće, a potom se i svaka pobeda u grupi nagrađivala sa toliko, plus 200 ATP bodova.

Plasman u finale doneće teniserima dodatnih 510.000 dolara i 400 ATP bodova, a šampion će na zasluženi odmor sa još 1.560.000 dolara i 900 ATP poena, što znači da titula bez poraza u grupi u Londonu - gde već četiri godine vlada Đoković - vredi 2.228.000 dolara i 1.500 ATP bodova.

Grupa "Ivan Lendl"

(6) Gael Monfis – (8) Dominik Tim 3:6, 6:1, 4:6
(2) Novak Đoković – (4) Miloš Raonić (21.00)

Tabela: Raonić 1-0 (2:0), Đoković 1-0 (2:1), Tim 1-1 (3:3), Monfis 0-2 (1:4).

Parovi 3. kola (četvrtak): Đoković – Monfis, Raonić – Tim.

Rezultati 1. kola (nedelja): Đoković – Tim 6:7 (10:12), 6:0, 6:2, Raonić – Monfis 6:3, 6:4.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC