• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurković pred Konjuh: Treba malo pustiti krvi…

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Rukometaši Borca m:tel u subotu od 18 časova u "Boriku" igraju derbi 9. kola Premijer lige BiH protiv Konjuha iz Živinica, gdje će pokušati nastaviti uspješnu seriju od četiri uzastopne prvenstvene pobjede.

 RK Borac m:tel RK Konjuh Živinice Premijer liga BiH 9. kolo Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Derbi 9. kola Premijer lige BiH za rukometaše igra se u banjalučkom hramu sporta, gdje će Borac m:tel ugostiti Konjuh iz Živinica.

Duel u "Boriku" izabranici Ratka Đurkovića iskoristiće za nastavak uspješne prvenstvene serije. Crveno-plavi vezali su četiri uzastopna trijumfa u bh. eliti, pa se nadaju da će Konjih biti peti protivnik u nizu koji će teren protiv Banjalučana napustiti pognute glave.

Nakon reprezentativne pauze, trijumfalnu seriju Borac m:tel nastavio je u Prijedoru, gdje je nakon izuzetno tvrdog meča slavio 18:14.

"Prva utakmica poslije pauze protiv Prijedora bila nam je najvažnija. Ostvarili smo pobjedu, iako smo se mnogo potrošili, naročito u odbrani. Ali, mogu biti zadovoljan kako smo odigrali, pogotovo u tom segmentu igre. Najbitnije je da smo nastavili s pobjedama", podsjetio je Đurković na protekli meč sa Prijedorčanima.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U subotu je na programu novi izazov. U "Borik" stiže Konjuh, koji je prethodnog vikenda doživio domaći debakl od lidera Vogošće 19:32. Ipak, crnogorski stručnjak na klupi Borca m:tel poziva na oprez.

MLADE NADE

Na poluvremenu utakmice RK Borac m:tel - RK Konjuh nastupće mladi polaznici Škole rukometa "Banjaluka". Opšitnije o tome pročitajte OVDJE.

"Iznenađenje je što su u prošlom kolu doživjeli tako ubjedljiv poraz na domećem terenu. Ipak, vjerujem da će uslijediti njihova reakcija, ali u 'Boriku' nećemo dozvoliti da se 'vade'. Sva naša razmišljanja usmjerena su u pravcu trijumfa i neću dozvoliti da nas zavara njihov neuspjeh protiv Vogošće. Možda su i čuvali određene igrače, koji su roviti, za sutrašnji meč. Njima su utakmice protiv Vogošće i Borca m:tel najvažnije u sezoni, tako da moramo ih ozbiljno shvatiti. Igrali smo tokom priprema s njima i nismo dobro prošli, tako da to treba svima da bude u glavi, kako bismo bili ozbiljni i spremni za meč", poručio je Đurković, koji uprkos nekolicini rovitih igrača vjeruje da će svi biti spremni za subotnji derbi.

Elis Memić imao je neugodnu povredu nosa, ali ona je zaliječena. Ipak, mali problem pojavio se sada sa Milošem Nježićem.

"To je dobro, ne može se bez krvi. Treba malo pustiti krvi!"

Sličnog razmišljanja kao trener Đurković su i prvotimci Miloš Lončar, Marko Ćeranić i već pomenuti Nježić.

"Nadovezao bih se na trenerovu priču. Djelimično poznajemo Konjuh, odigrali smo protiv njih pripremnu utakmicu, u kojoj smo nažalost poraženi, ali od tada naša igra je na mnogo višem nivou, kako u odbrani, tako i u napadu. Nadam se da pobjeda neće doći u pitanje. Imamo pobjednički niz od četiri pobjede i najbitnije je da ga nastavimo", istakao je Lončar.

"Očekujem da nastavimo pobjednički niz i protiv Konjuha. Jesu ubjedljivo poraženi od Vogošće, ali ne smijemo iz zbog toga potcijeniti. Naprotiv. Moramo ih ozbiljnije shvatiti, jer dolaze u Banjaluku da poprave utisak", poručio je Ćeranić, koji još nije potpuno spreman nakon povrede koju je dugo vukao.

"Imao sam tešku povredu i dug je put do momenta kada ću biti na nivou na kojem sam bio prije povrede. Ipak, prešao sam veći dio tog puta, zadovoljan sam kako napredujem i mislim da sam blizu potpunog povratka."

NJEŽIĆ

Mladi prvotimac crveno-plavih dobio je poziv selektora Bilala Šumana da nastupi za reprezentaciju klubova Premijer lige BiH. "Biće to dobra prilika da selektor vidi s kim raspolaže, osim standardnih reprezentativaca. Na nama je da se dokažemo i nadam se da će neko od nas šestorice dobiti poziv da nastupi i u A selekciji", optimista je Nježić.

I Nježić je uvjeren u nova tri boda.

"Konjuh je ozbiljna ekipa, koja na svakoj poziciji ima kvalitetne igrače. Predvodi ih trener koji dobro poznaje Borac m:tel, tako da nas ne očekuje lak meč. Ali, igramo pred našim navijačima, ostali su nam dužni od prošle utakmice, tako da uz maksimalan angažman, pobjeda ne bi trebalo da dođe u pitanje", rekao je Nježić.

Derbi meč 9. kola između Borca m:tel i Konjuha u dvorani "Borik" na programu je u subotu od 18 časova.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

PREMIJER LIGA BIH - 9. KOLO:

Krajina - Derventa (18:30)

U subotu:
Borac m:tel - Konjuh (18)
Čelik - Bosna
Maglaj - Prijedor (19)
Krivaja - Goražde
Zrinjski - Sloga (19:30)

Odgođeno za 30. novembar:
Vogošća - Hercegovina

TABELA: Vogošća 22, Borac m:tel 18, Derventa 16, Konjuh 15, Bosna 15, Krivaja 15, Goražde 12, Zrinjski 10, Prijedor 10, Maglaj 9, Čelik 9, Sloga 9, Hercegovina 4, Krajina 1.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

IGOSI

Dolazmo da podrzimo nase prijatelje

banja luka

idemo, zajedno do pobjede!!! naprijed Borac!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC