• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Sudar banjalučkih trenera na "Tušnju"

Autor mondo.ba

Poslije reprezentativne pauze, predstojećeg vikenda na rasporedu je 16. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Derbi utakmica kola igra se u subotu u Tuzli, gdje Sloboda dočekuje šampiona Zrinjski iz Mostara.

 Premijer liga BiH, 16. kolo, najava Izvor: MONDO

BIće to svojevrstan taktički dvoboj dvojice nekadašnjih trenera banjalučkog Borca - Vlade Jagodića i Vinka Marinovića.

U najavi utakmice na "Tušnju" trener Slobode Vlado Jagodić je na pomen "plemića" naglasio da bi bezobrazno bilo pričati o Mostarcima a ne govoriti o pohvalama.

"Već dvije godine tvrdim da je Zrinjski primjer kako treba sve na vrijeme posložiti i onda rezultat ne može da izostane. Pogotovo jer imaju kontinuitet u upravljačkom, stručnom, a samim tim i u igračkom potencijalu. Oni s razlogom dolaze na 'Tušanj' kao optimisti i žele da ostvare dobar rezultat i to im niko ne može zabraniti. Međutim, Zrinjski u Tuzli ima negativnu tradiciju, pa mora da razmišlja da se Sloboda diže. Siguran sam da svi gledaoci koji dođu na 'Tušanj' će imati šta da vide u sutrašnjoj utakmici jer je riječ o timovima koji se nadigravaju na terenu i taktički s dobrim pojedincima"

Njegov kolega sa klupe prvaka BiH, takođe nekadašnji "borčevac" Vinko Marinović je naglasio da očekuje težak meč na "Tušnju" jer je riječ o derbi susretu kola.

"Otkako je u Tuzli došlo do promjene trenera (umjesto Husrefa Musemića na klupi je Vlado Jagodić) , Sloboda je u usponu. Stabilizovali su se, dobro igraju i imaju dobre rezultate. Sigurno je da nas čeka teška utakmica, nadam se da ćemo imati uslovan teren da možemo odigrati kvalitetno i da ćemo uspjeti ostvariti povoljan rezultat", rekao je strateg mostarskog kluba.

Utakmicu između Slobode i Zrinjskog sudiće Edin Jakupović iz Bihaća, a direktan prenos je na televiziji Arena sport.

Interesantno će biti i na sarajevskoj "Otoci", gdje će na noge Olimpiku poslije dva vezana poraza u prvenstvu i iznenađujeg ispadanja iz Kupa Republike Srpske, gostovati fudbaleri Krupe.

"Mi nakon serije od pet utakmica koje nismo izgubili, ušli smo u niz od dva poraza i ova pauza je maksimalno iskorištena da kroz rad, individulne i grupne treninge dođemo do takvog stanja ekipe koja će biti sposobna i spremna da u narednim teškim utakmicama nastavi sa dobrom igrom i isto tako da osvajamo bodove. U sklopu toga smo se i pripremali za Olimpik koji jeste posljednji na tabeli ali treba reći da utakmice koje su gubili su odigrali dosta kvalitetno, imaju veliki broj kvalitetnih pojedinaca. Vjerovatno sam razlog zašto su posljednji na tabale nije samo sportski dio, nego i organizacioni dio koji ima velike probleme. U svakom slučaju mi ćemo pokušati da kroz jednu strpljivu, odgovornu i agresivnu igru dođemo do pozitivnog rezultata. Smatram da je za Krupu veoma bitno da se vrati neporažena, znači zadovoljni bismo bili i sa jednim bodom", rekao je trener Krupe Slobodan Starčević, koji na "Otoci" neće moći da računa na Sašu Kajkuta i Mladena Ilića koji su povrijeđeni, kao i suspendovane Ajdina Redžića i Enisa Sadikovića.

PAROVI 16. KOLA

Subota (13.00)

Vitez - Željezničar
Radnik - Metalege
Sloboda - Zrinjski

Nedjelja (13.00)
Olimpik - Krupa
Sarajevo - Mladost
Široki Brijeg - Čelik (16.00)

TABELA: Zrinjski 34, Radnik 26, Sarajevo 25, Krupa 24, Željezničar 23, Sloboda 22, Široki Brijeg 20, Vitez 19, Mladost 19, Metalege BSI 12, Olimpik 9, Čelik 9.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC