• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Festival jednominutnog filma u Jazavcu

Autor mondo.ba

Šesti festival jednominutnog filma za mlade, pod nazivom "Imate minut?" održaće se u četvrtak 24. novembra u Gradskom pozorištu Jazavac u Banjaluci, sa početkom u 12 sati.

Na ovom festivalu biće predstavljeno 30 filmova koje su u potpunosti osmislila i snimila djeca iz osnovnih škola iz Bijeljine, Bosanskog Petrovca, Dervente, Foče, Gradiške, Maglaja (Bočinje), Mostara (Blagaj), Prijedora i Živinica (Dubrave).

Pored djece autora, festivalu će prisustvovati oko 200 učenika s područja banjalučke opštine koji će tako dobiti priliku da pogledaju filmska ostvarenja svojih vršnjaka i čuju njihove poruke.

U okviru festivala djeca će imati priliku da se druže i da učestvuju u radionici o "Ciljevima održivog razvoja do 2030. godine" koja će im pružiti priliku da daju svoj doprinos UN-ovom procesu planiranja aktivnosti radi realizacije ovih ciljeva.

Festival organizuje Nevladina organizacija Genesis Project iz Banjaluke u partnerstvu s UNICEF-om. Tokom prethodne godine djeca su osmislila i snimila ukupno 100 filmova uz pomoć trenera iz Fondacije za kreativni razvoj, od kojih je u finale izabrano njih 30.

Ovi mladi talenti dobili su priliku da u jednoj filmskoj minuti izraze svoje stavove o pitanjima koja ih se tiču, kao što su "Svijet oko nas", "Zajedno protiv nasilja i predrasuda", "Želimo bolje sutra!", itd. Stručni žiri će odabrati pobjednike kojima će biti uručene simbolične nagrade.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop