• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Vanredna motivacija za novu pobedu

Autor mondo.rs

Trener Partizana Marko Nikolić pokušava da održi "budnost" svog tima u finišu jesenjeg dela sezone. "Niko ne može da želi više pobedu od nas samih, ali i niko ne može da uloži više truda od nas samih", kaže on.

 PARTIZAN: Vanredna motivacija za novu pobedu Izvor: MN PRESS
Detalj sa meča Partizan - Čukarički sa početka prvenstva (1:0)
Izvor: MN PRESS



Posle jalovog, tromog početka sezone, Partizan se, dolaskom Marka Nikolića stabilizovao i krenuo da ređa trijumfe, dobre rezultate.

Crno-beli su sada u dobroj ili bolje rečeno mnogo boljoj poziciji nego što je to bilo na startu sezone i sada su ravnopravan konkurent za titulu. Ali, do kraja jesenjeg dela sezone ostala su još dva kola. Nikolić traži od svojih igrača da ostanu budni i fokusirani.

Pogotovo to važi za prvi naredni meč, a on će biti odigran u nedelju od 16.30 časova, protiv Čukaričkog na Banovom brdu u 20. kolu Superlige (TV prenos Arena sport 1). Trenutna pozicija na tabeli apsolutno ide u prilog Partizanu, koji mora da ponese breme favorita. Što jeste dodatno opterećenje za tim Marka Nikolića.

"Mi smo u dobroj seriji, 13 pobeda i 2 nerešene u poslednjih 15 utakmica. Ali, mene i moje igrače to ne raduje posebno. Ako to nema konačnicu ili krunu na kraju, onda je to bila samo prolazna faza. Prvo što želimo da uradimo jeste da jesenji deo završimo u stilu u kojem smo ga igrali poslednjih nekoliko meseci. Za to je potrebna vanredna motivacija igrača, u to nema sumnje", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Za Čukarički od Nikolića samo reči hvale, pre svega za organizaciono ustrojstvo tog kluba, koji je postao respektabilan i stabilan superligaš.

Međutim, odlasci mnogih igrača doveli su do toga da tim sa Banovog brda plati cenu. Ove sezone, Čukarički je daleko od pozicije koju je (za)uzimao u prethodnim takmičenjima.

Ali, trener Partizana je svestan da će ga u nedelju na Banovom brdu čekati izuzetno motivisan rival, rival kojem su potrebni motivi, koji u svojim redovima ima iskusnog Igora Matića, koji je, kako je primetio, "praktično zaštitni znak kluba"...

I moguće, osim Čukaričkog, još jedan protivnik - teren.

"Jutros smo trenirali po zaleđenom terenu, moguće da ćemo igrati po istom takvom terenu u nedelju predveče. Ali, ono što je izvesno, što je imperativ ove utakmice, što je najvaćžniji cilj, a to sam i ranije govorio, da niko u ovoj državi ne može želeti više pobedu od nas i uložiti više truda od nas. Takav pristup moramo da imamo u nedelju i sa takvim pristupom moramo da okončamo prvenstvo", rekao je Nikolić.

Osim Alena Stevanovića, za koga je završena polusezona, svi ostali igrači su spremni. Ali, bila je ovo prilika da Nikolić pohvali Stevanovića za dosadašnji učinak.

"Stevanovića sam praktično skinuo sa spiska zbog jako neprijatne pozicije, zbog čega mi je žao, jer je on jedan od igrača koji je doživeo reafirmaciju u polusezoni. On uvek daje maksimum, spreman da se žrtvuje za tim, što je retko, pogotovo na tim ofanzivnim pozicijama, gde je primetan egoizam. Ako neko posmatra laički ili nedovoljno pažljivo, možda ne primećuje koliko on znači timu. Uradio je veliki posao, nedostajaće nam, ostali će morati da se potrude da odrade njegov posao. Namerno koristim taj izraz odraditi posao", rekao je Nikolić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC