• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antonio Konte "skinuo" suspenziju Strotmanu!

Autor mondo.ba

Nakon žalbe Rome, Fudbalski savez Italije ukinuo suspenziju prvotimcu "vučice" Kevinu Strotmanu, koji će moći da nastupi u derbijima protiv Milana i Juventusa.

Antonio Konte, ne trener Čelsija, već njegov imenjak i prezimenjak, advokat Rome, uspio je da izdejstvuje ukidanje suspenzije Kevina Strotmana, koju je prethodno odredila Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije, a sve zbog dešavanja na 145. rimskom "Derbiju dela Kapitale".

Holanđanin je u trijumfu svog tima protiv Lacija 2:0, nakon što je postigao vodeći gol za Romu, poprskao vodom Danila Kataldija prolazeći pored klupe "nebeskoplavih". "Rezervista" Lacija zatim ga je uhvatio za dres u predjelu vrata, oborio na zemlju, zbog čega je zaradio crveni karton, dok se Strotman izvukao samo sa žutim.

Poslije pregledanog snimka, "disciplinci" FS Italije odlučili su da suspenduju vezistu Rome na dva meča, navodno zbog simulacije, što je značilo da Lučano Spaleti neće moći da računa na njegove usluge u naredne dvije veoma bitne utakmice, protiv Milana i Juventusa.

Ekspresno je Roma uložila žalbu, a nakon saslušanja i pregledanih snimaka, gdje je utvrđeno da je Kataldi prvo podmetnuo nogu Antoniju Ridigeru, a zatim i provocirao prvotimce Rome, odlučeno je da se povuče prvobitna odluka o suspenziji.

"Kod svih simulacija, sudija vidi šta se dešava, ali ne može da ocijeni da li se radi o simulaciji. Stoga, relevantniji je televizijski snimak. U ovom slučaju, jasno je da je Kataldi povukao Strotmana za dres i ne može se raditi o simulaciji. Takvo ponašanje dovelo je do isključenja Kataldija. Osim toga, Sud ne može dovoditi u pitanje vezu između uzroka i posljedice u datoj situaciji", navodi se u saopštenju Italijanske fudbalske federacije (FICG).

Strotman će tako biti u kombinaciji za predstojeće derbije, protiv Milana u ponedjeljak, odnosno Juventusa naredne subote.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC