• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treneri Borca i Vogošće: Odlučila jedna lopta

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener Borca m:tel Ratko Đurković i strateg Vogošće Poljine Hils Goran Tomić za MONDO istakli da je derbi opravdao epitet i da ne bi bilo nezasluženo i da su crveno-plavi osvojili jesenju titulu šampiona Bosne i Hercegovine.

 Ratko Đurković i Goran Tomić za MONDO poslije meča Vogošća - Borac m:tel Izvor: MONDO/Samir Cacan

Banjalučani su u subotu uveče upisali minimalan poraz u dvorani Osnovne škole "Porodica ef. Ramić" u Semizovcu poslije izjednačene borbe i pravog "muškog" rukometa.

Izabranici Ratka Đurkovića su slabije ušli u utakmicu i brzo stekli četiri gola zaostatka, potom su okrenuli rezultat u svoju korist i poveli sa "plus četiri" na 15-ak minuta do kraja, da bi onda neiskusno ispustili pobjedu u finišu i jesenji lovor.

Na kraju je bilo 23:22 (12:14) u korist domaćina.

"Utakmica je zaista opravdala epitet pravog derbija. Meni je bilo najbitnije da vidim gdje smo mi u odnosu na favorizovani tim Vogošće. Shvatili smo da možemo puno, pokazali smo to u toku utakmice i uvidjeli da između nas i Vogošće u kvalitetu nema neke posebne razlike. Naravno, ne mogu da kažem da sam zadovoljan jer smo upisali poraz, ali jesmo pokazali da možemo da se nosimo sa favoritima. Uvjeren sam da ćemo i protiv Izviđača na proljeće pokazati da nisu bolji od nas", rekao je crnogorski stručnjak za naš portal.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Prema njegovim riječima, ohrabren je odnosom koji su njegovi igrači imali u Vogošći.

"Raduje me i borbenost, a posebno jer naši mladi rukometaši nisu pokazali da imaju poseban sportski respekt prema domaćinu. Ipak, neiskusno smo izgubili neke ključne lopte i zbog brzopletosti nismo uspjeli da donesemo bodove iz sarajevskog predgrađa. U 42. minutu smo imali 'plus četiri' i možda smo tada nesvjesno pomislili da je gotovo".

Đurković je podsjetio i na sličan poraz protiv Zrinjskog u Mostaru.

"I protiv Mostaraca i sada u Vogošći smo izgubili na jednu loptu, a mogli smo najmanje da uzmemo bod, ako ne i sva tri. Odlučila je jedna lopta. Vjerujem da imamo prostora da još napredujemo jer nas je samo neiskustvo spriječilo da ostvarimo te pobjede. Na zalaganje, pristup utakmici i borbenost nemam nikakvih zamjerki".

Šef struke Vogošće Poljine Hils Goran Tomić zadovoljan je ishodom derbija i smatra da je njegov tim zasluženo osvojio jesenju titulu šampiona Bosne i Hercegovine.

"Zasluženo smo dobili iako je Borac odigrao fenomenalno. Ovo je definitivno bio najveći derbi bh. rukometa. Gledali smo snažne odbrane, meč sa malo golova...Bila je ovo prava 'muška' utakmica što najbolje pokazuje rezultat drugog poluvremena (9:6)", rekao je Tomić za MONDO.

O Banjalučanima i njihovoj igri, strateg jesenjeg šampiona BiH je govorio s posebnim poštovanjem.

"Znali smo da je Borac mlada ekipa koja je u naletu, malo smo strahovali za rezultat jer nismo mogli da računamo na povrijeđenog srednjeg beka Tarika Međića, ali smo uspjeli da se vratimo poslije zaostatka od četiri pogotka. Čestitam mojim igračima na pokazanom karakteru, ali i Banjalučanima na odličnoj igri. Možda smo imali na kraju i sreće, ali publika sigurno nije zažalila što je gledala odličan rukomet".

Na kraju je istakao da ne bi bilo nezasluženo i da je Borac osvojio bodove.

"I da su slavili Banjalučani, sigurno ne bi bilo nezasluženo s obzirom da je odlučila samo jedna lopta", zaključio je trener Vogošće Poljine Hils.

Pred posljednje kolo u jesenjem dijelu šampionata BiH, Vogošća je prvoplasirani tim sa 31 bodom, četiri više u odnosu na drugoplasirani Borac m:tel.

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Borac

Bravo momci, mlada ste i perspektivna ekipa sa velikim prostorom za napredak i ne dozvolite da vas nista pokoleba! Svim ❤ uz BORAC!!!

Borac BL

Svaka cast momcima na borbenosti!!! Iz utakmice u utakmicu dizu formu i izvjesno je da ce na kraju sezone biti konkurenti za trofej... Zelim im da se ne obaziru na komentare ovih sitnih dusa i samo nastave sa radom kao i do sad! Vidimo se u subotu na tribinama!!! Idemoooo Borac!!!

Ode jesenja titula

Znači od jesenje titule NIŠTA.Nisu to prva prazna obećanja "stručnjaka" Umićevića i Brankovića.Dokle tako?!

Zorica

@Ode jesenja titula Kad je Branković bio prvi u bilo čemu,osim u lažima?

grrr

Po kakvim mi selima igramo,a jos gore od koga mi gubimo,e moj na kakve smo mi niske grane pale bruka i sramota.Umjesto da igramo seha ligu il tako nesto mi se vucamo po selima

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC