• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni su najbogatiji sportisti sveta svih vremena

Autor mondo.rs

Magazin "Forbs" objavio je listu 20 sportista koji su najviše zaradili u istoriji od onoga što najbolje rade

Opšte poznato je da je sport unosan posao, ali pitanje je koji sport, odnosno sportista su najplaćeniji?

Magazin "Forbs" sastavio je listu sportista koji su najviše zaradili tokom karijere. Lista je napravljena na osnovu novca koji su inkasirali od sporta, ali i reklama.

Iako mnogi tvrde da je fudbal najunosniji sport, zanimljivo je da je prvi fudbaler na toj listi tek na devetom mestu, i više je zaradio od marketinških ugovora nego od "pikanja lopte".

Na 20. mestu je bokser Manu Pakjao sa Filipina koji je u karijeri zaradio 490 miliona dolara, a odmah iza njega sledi još jedan njegov kolega Oskar De la Hoja, koji je inkasirao 510 miliona dolara.

Na 18. mestu je Džef Gordon, vozač NASKAR serije, sa 515 miliona dolara zarade, na 17. Lionel Mesi, jedan od najboljih fudbalera svih vremena sa 520 miliona dolara, dok iza njih 15. mesto po zaradi dele igrač bejzbola Aleks Rodrigez i Rodžer Federer, teniser koji je osvojio najviše grend slem trofeja – 17, sa zaradom od 600 miliona dolara.

Na mestu broj 14 je Kristijano Ronaldo, koji je do sada od sporta i reklama inkasirao 620 miliona dolara, a na 13. poziciji je košarkaš Lebron Džejms (640 miliona dolara).

Ispred njih su golfer Greg Norman (680 miliona dolara), bivši bokser Majk Tajson (685 miliona dolara) i bivša NBA zvezda Šakil O'Nil sa zaradom od 700 miliona dolara u karijeri.

Na deveto mesto po zaradi svrstan je Dejvid Bekam (730 miliona dolara), čovek za kojeg mnogi tvrde da i dalje zarađuje kao da je aktivan igrač i ujedno fudbaler koji je najbolje kotiran na listi.

Ispred njega su golfer Fil Mikelson (760 miliona dolara), bokser Flojd Mejveder, koji ima nadimak "Novac" (765 miliona dolara), dok je šesti legendarni košarkaš Kobi Brajant, koji je na kraju prošle sezone završio karijeru (770 miliona dolara).

U top pet nalaze se Mihael Šumaher, bivši vozač Formule 1, koji se posle teške nesreće na skijanju oporavlja daleko od očiju javnosti, sa zaradom od milijardu dolara. Šumaher, koji je sedam puta bio šampion F1, što nikome nikad pre ni posle njega nije pošlo za rukom, bio je najplaćeniji sportista sveta 1999. i 2000. godine.

Na četvrtom mestu je vremešni golfer Džek Niklaus sa 1,15 milijardi dolara zarade i ujedno najstariji na ovoj listi. Niklaus ima 76 godina, a u karijeri je 18 puta bio šampion.

Treći je njegov kolega po sportu Arnold Palmer sa 1,35 milijardi dolara zarade, dok je i na drugoj poziciji po zaradi takođe golfer – Tajger Vuds. Najplaćeniji golfer svih vremena u karijeri je inkasirao 1,65 milijardi dolara koristeći štap i lopticu.

Na prvom mestu liste onih koji su najviše zaradili baveći se sportom je legendarni košarkaš Majkl Džordan. Em Džej (MJ) čiji brend patika i sada svake godine donese milion dolara zarade je igrajući košarku zaradio 1,7 milijardi dolara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC