"Brzi" zimski kolačići

Autor:

Prave se brzo, idu super uz čaj, kafu ili toplu čokoladu. Idealni za vreme praznika, dakle. Evo recepta.

0
A- A A+

Sastojci:

Šolja putera, omekšanog

½ šolje šećera u prahu, i još ¼ šolje, za posipanje gotovih kolačića

2 kafene kašičice ekstrakta vanile

¼ supene kašike soli

2 šolje brašna

½ šolje slatkog po ukusu, ili džema, ako ne volite slatko

Priprema:

Mikserom umutite puter i šećer u prahu, tako da smesa bude penasta i lagana. Dodajte ekstrakt vanile i so, promešajte još malo, a zatim smanjite misker na najslabije i lagano dodajte brašno. Nemojte previše mutiti.

U plići pleh stavite papir za pečenje, kašikom vadite smesu, a na sredini svakog budućeg kolačića napravite malo udubljenje, prstom ili kafenom kašičicom. Tu stavite slatko ili džem, šta god da ste izabrali, a zatim pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni 12 do 15 minuta, ili dok kolačići ne porumene. Kad se prohlade, pospite ih šećerom u prahu.

Tagovi:

Ostale vijesti