• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Belenzada: Srpskoj treba novi zakon o stečaju

Autor SRNA

Predsjednik Konfederacije sindikata Republike Srpske Obrad Belenzada smatra da treba donijeti novi zakon o stečaju, prema kojem bi predstečajni postupci i restrukturiranje preduzeća bili pod kontrolom Vlade Srpske, a ne suda.

 Belenzada: Srpskoj treba novi zakon o stečaju Izvor: mondo.rs
Izvor: mondo.rs

  Belenzada je rekao novinarima u Banjaluci da će, ukoliko ima smisla da se neko preduzeće spašava, to brže ići preko Vlade, nego preko sudova.

"Smatramo da bi zbog knjiženja dugova bilo dobro zamrznuti sve dugove na tri godine, uz plaćanje tekućih obaveza. Nakon tri godine, ona preduzeća koja se uspiju spasiti, dobiće na vrijednosti akcija koje će moći da se prodaju", rekao je Belenzada nakon javne rasprave o prednacrtima Programa ekonomskih reformi i budžetu za 2017. godinu, koju su održali predstavnici Vlade Srpske.

On je naveo da trudnička bolovanja trebaju ići na teret Fonda zdravstvene zaštite, jer, kako kaže, o natalitetu mora brinuti država, a ne samo poslodavac, dok porodilje, bez obzira da li su zaposlene, treba da imaju zaštitu.

Belenzada smatra da se više srestava može uzeti na koncesijama, te da se Vlada Srpske mora više time pozabaviti.

U proteklih pet dana predstavnici Vlade Srpske obavili su javne rasprave o prednacrtima dokumenata koji označavaju ključne politike u oblasti ekonomije za 2017. godinu sa predstavnicima Saveza sindikata, poslovnom zajednicom, Udruženjem penzionera, studentskim organizacijama, predstavnicima Saveza opština i gradova.

Vlada Republike Srpske usvojila je 1. decembra Prednacrt Programa ekonomskih reformi i Budžet, te ih objavila na svom portalu radi iznošenja primjedbi i sugestija, koje je još danas moguće dostaviti na adresu Ministarstva finansija Srpske.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE