• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Autoputevi RS: Povećana zarada od putarina

Autor mondo.ba

Od naplate putarine na autoputu Banjaluka - Gradiška do kraja godine moglo bi se sliti oko 3,6 miliona maraka, što je za 27 odsto više nego lani, podaci su preduzeća "Autoputevi RS".

 Autoputevi RS: Povećana zarada od putarina Izvor: Mondo/Dušan Volaš
Izvor: Mondo/Dušan Volaš

  Od naplate putarine na autoputu Banjaluka - Gradiška do kraja godine moglo bi se sliti oko 3,6 miliona maraka, što je za 27 odsto više nego lani, podaci su preduzeća "Autoputevi RS".

Do povećanja prihoda došlo je zbog većeg broja vozila, a uglavnom se radilo o automobilima.

- Najviše vozila na autoputu Gradiška - Banjaluka zabilježeno za vrijeme praznika, kao i u sezoni godišnjih odmora, posebno vikendima - rekli su u "Autoputevima RS" za Glas Srpske.

 Naplata putarine na autoputu počela je u martu prošle godine, a u istoj godini od putarine je inkasirao nešto više od tri miliona maraka. Što se tiče novoizgrađene dionice autoputa "9. januar" od Prnjavora do Doboja, vozači će besplatno moći voziti još samo nekoliko dana, jer naplata putarine počinje već krajem mjeseca.

- Konkursna procedura izbora radnika je na samom kraju, poslije čega slijedi potpisivanje ugovora i početak rada. Plan preduzeća je da sa naplatom putarine na dionici autoputa "9. januar" počne krajem ovog mjeseca - rekli su u "Autoputevima".

Dodali su da će 36,6 kilometara pređenih ovom trasom vozače automobila koštati četiri marke, dok će duplo više plaćati oni sa karavanima i vozilima sa prikolicom. Što je veći broj osovina - to je viša cijena, tako da će vožnja autoputem najviše koštati vozače kamiona i autobusa i to od 12 do 20 maraka.

Ovo preduzeće planira gradnju još tri naplatne stanice, čime će biti stečeni uslovi za zatvaranje sistema naplate putarine na autoputu Gradiška - Banjaluka, koji funkcioniše kao otvoreni sistem, sa jednom ulazno/izlaznom rampom.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE