Danas pomoćni teren, sutra dvije dvorane... (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić danas je svečano otvorio novi pomoćni teren na Gradskom stadionu, te najavio nove projekte u 2017. godini, koji će znatno pomoći razvoj sporta u gradu na Vrbasu.

Danas pomoćni teren, sutra dvije dvorane... (FOTO) Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbalski klub Borac od danas i zvanično raspolaže novim pomoćnim terenom iza sjeverne tribine Gradskog stadiona u Banjaluci.

Novoizgrađeni teren otvorio je gradonačelnik Igor Radojičić.

"Dinamika radova je ispoštovana i pomoćni teren je u funkciji. Vrijednost je oko 200.000 KM, a ovaj teren samo je dio planiranog kompleksa na ovoj lokaciji. U planu je izgradnja ograde oko terena i sl, a sve s ciljem da se Borcu i mladim sportistima obezbijede bolji uslovi za treniranje i takmičenje", poručio je prvi čovjek Banjaluke.

On je najavio i nove projekte, koji se očekuju u 2017. godini.

"Grad sa svoje strane ima interes da podstiče i utiče na gradnju sportske infrastrukture i to je naša obaveza. Sljedeće godine u planu su radovi na dvije sportske dvorane, koje će biti na raspolaganju mladim sportistima i njihovim klubovima. Mislim na rekonstrukciju dvorane kod Metalske škole, te gradnju nove sportske dvorane kod Gimnazije. S obzirom da postoji velika potreba za prostorom, sljedeće godine planiraćemo i dodatne gradnje u naseljima gdje je to potrebno", poručio je Radojičić.

U Fudbalskom klubu Borac zadovoljni su na pomoći Gradu Banjaluci i gradonačelniku Radojičiću.

"Potrudićemo se da u što skorijem roku kompletiramo ovaj kompleks. To znači njegovo ograđivanje, te izgradnja svlačionica za omladinske selekcije, koji će nam omogućiti da napokon dođemo do samoodrživosti, koja je planira godinama", naglasio je predsjednik Borca Branko Kovačević.

On je najavio da će uskoro biti poznata i imena igrača koji bi mogli pojačati crveno-plave.

"Radimo na svim poljima. Biće određenih pojačanja jer moramo osvježiti ekipu, kako bismo i u tom segmentu napravili napredak", dodao je novoizabrani predsjednik Banjalučana.

Kako je najavljeno, svi radovi oko pomoćnog terena trebalo bi da budu završeni do početka priprema sredinom januara.

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Ostale vijesti