• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Zajednička Druga liga BiH? No way

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i FS Republike Srpske demantovane tvrdnje da će uskoro biti formirana zajednička Druga liga BiH.

Pojedini banjalučki mediji objavili su u srijedu da će FS RS po nalogu FIFA i UEFA morati da ponovo uskladi statut sa statutom FS BiH što bi u krajnjoj liniji donijelo ujedinjenje Prve lige Republike Srpske sa Prvom ligom Federacije BiH.

List "EuroBlic" je u današnjem štampanom izdanju naveo da će entitetska takmičenja potom da prerastu u treći rang po jačini, ali su ove tvrdnje odlučno odbacili iz FS BiH i FS Republike Srpske.

Elmir Pilav, direktor odjela za takmičenja državnog Saveza, izjavio je našem portalu da je prvi put čuo za tako nešto i dodao da se FS BiH u ovim trenucima priprema za predstojeću Izbornu skupštinu na kojoj će biti imenovano novo rukovodstvo.

"Niko iz UEFA i FIFA nije razgovarao na tu temu a kamoli nešto tražio od nas. Barem ja nisam upoznat s tim, a vjerovatno bih nešto znao da jeste. Nikakvih pritisaka nije bilo iz Niona", rekao je Pilav i dodao da je "u gužvi" zbog priprema sjednice Skupštine FS BiH, koja je zakazana za četvrtak.

Iznenađen je bio i generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"Mi nemamo nikakvu informaciju da UEFA i FIFA tako nešto traži, nikakav dopis nismo dobili, pa bi bilo neozbiljno komentarisati medijske natpise s obzirom da nismo ništa dobili zvanično dobili ni iz Niona niti iz FS BiH", izjavio je za MONDO gensek FS RS.

Na sutrašnjoj Izbornoj skuštini FS Srpske će podržati reizbor aktuelnog predsjednika FS BiH Elvedina Begića kao prvog čovjeka krovnog Saveza, ali će se ipak desiti i neke krupne promjene.

Naime, potpredsjednik FS BiH sigurno više neće biti Darko Ljubojević s obzirom da nije ni delegiran od strane entitetskog Saveza.

Za ovu "fotelju" iz Republike Srpske kandidati su Draško Ilić (PFS Banjaluka), Milorad Sofrenić i Slobodan Đorđić (PFS Bijeljina), Ranko Vučković i Mladen Jelača (PFS Prijedor), Dragan Kulina (PFS Istočno Sarajevo) i Žarko Laketa (PFS Trebinje).

Sigurno je takođe i da je predsjednik FS RS Mile Koivačević po automatizmu izabran u novi saziv Izvršnog odbora FS BiH, kao i Irfan Durić (FS F BiH).

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Tu je to. Cim ovi demantuju. Eto II-e lige za dve sezone. Alo upamet se

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC