• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kvitova operisana, lekari optimisti

Autor mondo.rs

Slavnoj češkoj teniserki je prilikom pljačke u njenom stanu ozbiljno povređena leva šaka.

Petra Kvitova, pobednica Vimbldona 2011. i 2014. godine, nalazi se pred višemesečnom pauzom, nakon što su joj operacijom sanirane posekotine na levoj šaci.

Kvitova je u utorak ujutru otvorila vrata svoje kuće pljačkašu koji se lažno predstavio kao radnik elektrodistribucije. Ovaj je pokušao da je opljačka pod pretnjom nožem, a teniserka je u samoodbrani zadobila povrede koje bi mogle da joj ugroze karijeru.

Istog dana operisana je u bolnici u Brnu, drugom po veličini češkom gradu.

"Petrina operacija je trajala tri sata i 45 minuta. Uzevši u obzir težinu povreda i načinjenu štetu, sve je prošlo vrlo dobro. Doktori su obnovili tetive svih pet prstiju njene leve šake, kao i dva isečena nerva. Petra će narednih šest do osam nedelja nositi longetu, a tri meseca neće smeti da opterećuje šaku", poručila je njena menadžerka za odnose sa javnošću.

POVEZANE VIJESTI

Doktori veruju da će Kvitova moći da nastavi tenisku karijeru, ali treba imati u vidu da su pored fizičkih (drži reket levom rukom) mogući i psihološki problemi, kakve je posle napada nožem na turniru u Hamburgu 1993. godine imala Monika Seleš.

Petra Kvitova je 2016. završila na 11. mestu WTA liste, što znači da je prvi put posle tri godine izvan svetskog Top 10.

Jedine svetle tačke minule sezone za nju su bile Olimpijske igre u Riju, na kojima je osvojila bronzanu medalju i odbrana trofeja u Fed kupu sa reprezentacijom.

"Uzdrmana sam, ali srećna što sam živa. Povrede su ozbiljne, ali ako znate nešto o meni, jasno vam je da sam jaka i da ću se boriti. Hvala svima na ljubavi i podršci", napisala je Čehinja na društvenim mrežama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC