• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tako to radi Antonio Konte

Autor mondo.rs

Za ovaj potez menadžera Čelsija javnost verovatno nikad ne bi saznala da novinar Džon Sauthol nije progovorio pet dana kasnije.

Dvanaest pobeda u nizu, sigurno vođstvo na čelu tabele i igra koja rivalima ne uliva mnogo nade da će se stvari promeniti do kraja sezone.

Antonio Konte je trenutno dominantan u "svetskom prvenstvu trenera" iako je njegov dolazak u Čelsi, London i Englesku propraćen s mnogo manje uke i buke nego što je to bio slučaj sa Pepom Gvardiolom, pa i Žozeom Murinjom, koji doduše nije menjao ligu i zemlju, ali jeste klub i grad.

Italijanski menadžer dočekan je na nož, posle tri poraza u kratkom periodu, naročito onog od Arsenala 3:0, engleski novinari čak su pisali i da će ga Roman Abramovič smeniti, međutim Konte je tada odlučio da bude veran sebi, prestrojio je "plavce" u 3-4-3 formaciju i ispostavilo se da je Čelsi zaigrao "pravi italijanski fudbal" – tvrdo pozadi, a u napadu sasvim dovoljno za pobede u nizu, makar one bile i 1:0, 0:1...

I sam nekad igrač, koji je o fudbalu mogao da nauči mnogo samo slušajući trenere koji su ga vodili tokom trofejne karijere, Konte je prepoznao pravi trenutak da izađe iz klišea i dodatno "otkravi" novinare koji redovno prate Čelsi.

Prošlog četvrtak, posle redovne konferencije za medije pred meč sa Bornmutom, Konte je pozvao novinare da ne odjure odmah u redakcije, već da mu se pridruže na pivu u lokalnom pabu, preko puta Čelsijevog trening centra.



I, koliko su mu to cenili, moglo je da se primeti i po tome što je javnost za ovaj slučaj saznala tek pet dana kasnije, kada je novinar Džon Sauthol uživo u programu Radija BBC-5 ispričao za ovu anegdotu.

"Proveli smo veoma prijatnih sat vremena s njim u četvrtak, grupa novinara bila je pozvana na predbožićno piće s menadžerom posle njegove redovne konferencije za medije, tako da smo se svi okupili u pabu na uglu, blizu trening centra, 'The Plough'. Častio je turu piva i moram da kažem da je bio veoma pričljiv, otvoren i ličan, kao i da nam je postalo jasno šta je zapravo uradio u svom klubu, kako je preokrenuo situaciju i zbog čega igrači tačno znaju kako stoje stvari s njim", javio se Sauthol u program i dodao:

"Znaju tačno šta se od njih očekuje, deluje kao da je njegovo rukovođenje ljudima dobro i to mu daje šansu da se na pravi način 'nosi' sa situacijom u klubu, pred novinarima i svojim igračima. Ako se setimo, prošle godine u ovo vreme bili su tri boda iznad zone ispadanje, voda je ključala u klubu, on je to sve preokrenuo".

Sitnice...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC