Ne znaš kako da joj priđeš?

Autor:

Ovako...

0
A- A A+

  Da bi te neka devojka primetila moraš po nečemu da se izdvajaš od ostalih muškaraca. Ako to nije neodoljiva lepota ili atletska građa, moraš je osvojiti šarmom. Kako stojiš sa poznavanjem filmskih i književnih klasika? Koliko jezika govoriš? Koju muziku slušaš? Imaš li hobi? Odgovori iskreno na ova pitanja i popuni “rupe” pre nego što kreneš u lov.

To ne znači da samo intelektualci šetaju lepotice, već muškarci sigurni u sebe, oni koji se ne oslanjaju na skupe automobile i nabildovane mišiće koji mogu da pomognu, ali nisu garancija da će lepotica ostati dugo kraj njih.

Ako si mnogo stidljiv, vežbaj na "mreži". Otvori nalog na nekoj društvenoj mreži i počni sa udvaranjem. Flert, pozivi na izlazak, odbijanja… sve je lakše kada si sakriven iza ekrana. Internet je odličan načina da se pripremiš za stvarni svet i devojke u njemu.

Prva rečenica je najteža, zato se drži proverenih: "Da li mogu tebe i tvoje drugarice da častim pićem", upitaj u kafiću. "Da li možemo da se upoznamo. Ja sam…", pruži ruku i reci to devojci u autobusu. "Baš se odužilo ovo čekanje", može biti prva rečenica koju ćeš izgovoriti lepotici koja kao i ti čeka da počne koncert. "Izvini što te prekidam u čitanju, ali ja sam zaboravio da ponesem knjigu. Da li bismo mogli malo da ćaskamo i tako skratimo ovo putovanje?", upitaj saputnicu u avionu.

Šta god da kažeš trudi se da ne deluješ kao manijak i "prepadač" - nervozni pogled, oznojeno čelo, šapat… mogu da uplaše devojku. Moraš delovati opušteno, veselo, prijatno.

Bez obzira na to koliko ti je stalo da impresioniraš devojku koju si upoznao, nemoj se lažno predstavljati. Budi ono što jesi. Ne izmišljaj neverovatne zgode na dalekim putovanjima, diplome, medalje i veštine koje znaš. Kad-tad će se sve otkriti, a onda ti nema spasa. Lažovi nisu privlačni.

Udvaranje je romantično, ali rizično ako traje predugo - ona se može predomisliti i otići sa nekim odlučnijim, ili te pogrešno shvatiti - kao prijatelja koji nema nameru da je smuva.Ako se tokom ćaskanja s tobom osmehuje znači da joj je prijatno u tvom društvu. Razmenite još nekoliko rečenica, a onda traži broj njenog telefona. "Želeo bih ponovo da te vidim", neka bude rečenica kojom ćeš započeti. Ako odbije ne odustaj - napiši na papiriću svoj broj, e-mail adresu, onu na kojoj te može naći na Facebooku, Skype… Sačekaj nekoliko dana, javiće se.

To što ćeš joj prići ne znači da se ponižavaš i da od nje sve zavisi. Govori onako kako uvek govoriš, a ne nekom posebnom bojom glasa, preklinjujući, pokoravajući se. Ti nisi prosjak, ti si muškarac koji zna šta želi i kako to da dobije. Daj joj do znanja da ti se dopada, ali ne i da ćeš umreti ako te odbije. Nastupi sigurno, otvoreno, a zatim joj daj prostor da odluči da li želi sa tobom da nastavi konverzaciju ili ne.

I ne očajavaj - ako ona neće, ima ko hoće. Budi strpljiv.

Ostale vijesti