"Muškarci ne vole žene s kratkom kosom"

Autor:

Evo šta ženama NEOPISIVO ide na živce ako je kratka kosa njihov "životni" izbor.

1
A- A A+

  Svaka žena koja je podlegla iskušenju i ošišala se sasvim kratko zna da u tom slučaju mogu da se dogode samo dve stvari: a) prosvetljujući trenutak, u kojem će osetiti veću slobodu nego ikada pre, i postati svesna da NIKADA više neće pustiti kosu, i b) poražavajuća spoznaja da je to bila velika greška, za kojom, u sledećoj sekundi, sledi nešto što će vas potpuno razoriti - svest o tome da će vam biti potrebne bar dve GODINE da vam kosa ponovo poraste do iole razumne dužine.

Koji god da je scenario u pitanju, ove rečenice ženama koje imaju kratku kosu NEOPISIVO idu na živce:

"Ja ne volim kad žene imaju kratku kosu, ali tebi lepo stoji."

Ovo bi bila jedna od onih izjava iz repertoara namenjenog ljudima koji vole i imaju tetovaže, pirsinge ili bilo šta što ih na bilo koji način makar i minimalno "pomera" od konvencionalne estetike. Dakle, glupa i nepristojna u isto vreme. Samim tim, ostaće večita misterija šta bi žena s kratkom kosom trebalo da odgovori na ovo.

"Jao, ja se nikada ne bih usudila da se ošišam tako! Baš si hrabra!"

Ovo najčešće ispaljuju žene, uglavnom nepoznate. I kad to čuje, žena kratke kose ne može da se ne zapita koliko li je tužan njihov život, i koliko li je samo ispunjen strahovima i strepnjama kad ozbiljno veruju da šišanje (pa makar i na kratko) zahteva hrabrost.

"Muškarci ne vole kratku kosu."

Pa zašto je onda i oni sami ne puštaju?

"Ne brini, to je samo kosa. Porašće."

Žene koje skrate kosu nisu skratile i pamet. Zašto bi bilo ko imao potrebu da bilo koga, pa i ženu koja se upravo ošišala, podseti na činjenicu da kosa raste? Šta kažete, kad jedemo više nismo gladni?! Ma, neverovatno!

"Ne bojiš se da ćeš izgledati suviše strogo, i da će se muškarci plašiti da ti priđu?"

Pa, ako mogu da zastrašim bilo koga samo frizurom, onda sam prilično moćna, a to i nije tako loše, zar ne?

Ostale vijesti