Gde je danas Amerikanka iz "Lepih sela" (FOTO)

Autor:

Dve decenije nakon filma, glumica Liza Monkjur o sećanjima na Batu i Mandu, i poljupcu sa Nikolom Kojom koji je "smrdeo na beli luk".

0
A- A A+

Američka glumica Liza Monkjur, koja je u filmu "Lepa sela lepo gore" igrala novinarku Lizu, ispričala je za domaću štampu svoja sećanja sa seta.

"Postoji scena u kojoj se Nikola Kojo i ja strasno ljubimo, pre nego što se njegov lik Velja ubije. Kad smo ručali pre snimanja, on je rekao - pojedi čen belog luka, ja sam se najeo. Nisam shvatila da se šali i zaista sam pojela. Onda sam ga naterala da i on pojede, pa je naš poljubac smrdeo. Ali on je sjajan lik, uvek nam je bilo lepo na snimanju," rekla je ona za "Informer".

Izvor: YouTube

Film je sniman sredinom devedesetih u bivšoj Jugoslaviji, a Liza se nije plašila da dođe jer je već znala dosta o našem regionu.

"Nisam tada imala decu, pa mi je bilo lakše. Za mene je to bilo prosvetljujuće iskustvo, Srbi su uglavnom predstavljani kao negativci i vladale su predrasude o vama u svetskoj štampi. Ja nisam imala predrasuda, čitala sam o vašoj istoriji," rekla je ona.

Monkjurovu je zatekla vest o smrti kolega iz filma, velikih glumaca Velimira Bate Živojinovića i Milorada Mandića Mande.

"Ne mogu da verujem... To je veoma tužno. Manda je bio mlad, šta se desilo? Isto smo godište. Bio je zabavan i ljubazan čovek. Bila mi je čast i da sarađujem sa Batom, bio je pravi džentlmen i uvek nasmejan na snimanju," rekla je ona za "Informer".

Monkjurova je nakon "Lepih sela" ostvarila nekoliko uloga u televizijskim serijama, a trenutno nastupa sa "komičnim pank bendom" SEXTW*T.

Ostale vijesti