• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolašinac na meti "Stare dame"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Juventus traži zamjenu za Patrisa Evru kojem ugovor ističe u junu. Francuz navodno razmatra ponude Valensije i Mančester junajteda u kojem je proveo veliki dio svoje karijere.

Fudbalski klub Juventus, aktuelni šampion Italije u potrazi je za lijevim bekom, jer iskusnom Patrisu Evri (35) na ljeto ističe ugovor. Prema navodima italijanskih medija, "Stara dama" želi dovesti bh. reprezentativca Seada Kolašinca (23) iz Šalkea 04 ili izabrati domaću opciju Matiju De Šilja (24) iz Milana.

Evri ugovor ističe u junu i navodno razmatra ponude Valensije i Mančester junajteda u kojem je proveo veliki dio svoje karijere. Moglo bi se dogoditi da se francuski fudbaler već u januaru vrati na "Old Traford".

S druge strane Juventus već sada razmišlja o tome kako će popuniti prazninu koja će nastati njegovim odlaskom. Kako navode mediji želja trenera Masimilijana Alegrija je De Šiljo, defanzivac reprezentacije Italije i Milana u kojem je već sarađivao s njim.

Radi se o svestranom odbrambenom igraču koji može igrati na gotovo svim defanzivnim pozicijama u timu. Ipak, Milan ga ne želi pustiti pa bi taj transfer koštao jako puno.

Mnogo izglednija i razumnija opcija je Kolašinac koji će na ljeto biti slobodan igrač, jer mu ističe ugovor sa timom iz Gelzenkirhena. Kolašinac je rođen u Njemačkoj u kojoj je proveo cijelu dosadašnju karijeru.

Prošao je omladinske škole Karlsruea, Hofenhajma, Štutgarta i Šalkea. Za prvi tim kluba iz Gelzenkirhena debitovao je 2012. sa 19 godina.

U dresu reprezentacije BiH odigrao je 17 utakmica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC