• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radikalni Dejan Savić!

Autor mondo.rs

Srpski tim za meč protiv Slovačke u Svetskoj ligi bitno podmlađen. Od "zlatnih olimpijaca" samo su dvojica tu - Mandić i Jakšić.

 Vaterpolo Srbija Slovačka Svjetska liga Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Kada je pre pet godina nasledio Dejana Udovičića na mestu selektora srpskog vaterpolo tima, pred Dejanom Savićem je bio i težak i lak posao. Težak jer je trebalo nastaviti putem uspeha, a lak jer je u timu imao, pa gotovo sve vrhunske igrače.

Ali, posao trenera nije da samo sastavi tim za određenu utakmicu, spremi taktiku. Treba biti psiholog, objasniti svakom igraču poziciju u timu, status. Imao je Savić i sreće (ako se to tako može nazvati), jer je osim sjanih igrača, "nasledio" i kvalitetne ljude. Dodao je on onaj svoj "šmekerski začin" i počela je era srpske vladavine u bazenima.

Biologija čini svoje, pa tako pojedini igrači ne mogu "večno" da igraju, a treneri vole i da menjaju, da, poput kuvara, stalno nešto novo probaju. U sportu je to novo - promovisanje mlađih igrača, davanje šanse, pa ko se snađe.

I Savić voli da daje šansu mlađima, a da ima talentovanih pokazuju i sjajni rezultati mlađih srpskih selekcija. Prilika da se oni "čeliče", da iskuse kako je to u "svetu" nešto starijih, biće u Svetskoj ligi, u takmičenju koje je Srbija osvajala četiri puta uzastopno.

Ipak, ono što je Savić priredio za prvi naredni meč u Svetskoj ligi, protiv Slovačke u gostima, jeste radikalno.

Dušan Mandić (22 godine) i Nikola Jakšić (19 godina) JEDINI su iz tima koji je harao svetskim vaterpolom poslednjih godina! Njima bismo mogli da pridodamo braću Rašović - Strahinju i Viktora - koji su godinama uz A tim.

Inače, prosek godina tima koji će se suprostaviti selekciji Slovačke je 21(!), a u ekipi su trojica debitanata: Filip Radojević, Đorđe Lazić i Marko Janković.

Iako reprezentativni spisak deluje pomalo čudno ili neuobičajeno (bez Aleksića, Ćuka, Filipovića, Prlainovića...), Saviću se ne može, niti sme ništa zameriti. Ima kredita do neba i nazad.

On, jednostavno, ZNA! Osetio je trenutak da ubaci "svežu krv", gladne momke željne dokazivanja. Sada je sve na njima. Mada, Savić voli u neformalnim druženjima sa novinarima da se našali ik kaže: "Kritikujte nas malo, treba nam to".

Ma, kako, čoveče, da te kritikujemo!?

Rezultat protiv Slovačke nije bitan, pogotovo ako stari vaterpolo vuk i znalac, velemajstor, izbrusi jednog, dva, tri... igrača za naredne Olimpijske igre.

Operacija "Tokio 2020" je već počela. Oprostili smo se od Živka Gocića i Slobodana Nikića, vreme je da dobijemo nove majstore.

Srećno, Dejane i mladići!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC