• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostavite desktop iza sebe: ThinkPad X1 Carbon 2017

Autor mondo.rs

Upoznajte moćnu novu "porodicu" Lenovo ThinkPad X1 Carbon uređaja, koja ima laptop, konvertibilni Yoga računar i tablet. Pogledajte i Lenovo Miix 720.

Kompanija Lenovo predstavila je nove uređaje na ovogodišnjem CES 2017 sajmu u Las Vegasu. Kompanija je pokazala posvećenost kreiranju inovativnih proizvoda, napravljenih sa ciljem da zadovolje najrazličitije potrebe korisnika, u privatnom i u korporativnom okruženju.

Naš pristup inovacijama ima za cilj kreiranje proizvoda koji se prilagođavaju potrebama svakog korisnika, kompanije ili domaćinstva”, izjavio je Đanfranko Lanci, predsednik i glavni operativni direktor u kompaniji Lenovo. „Želimo da razumemo naše korsnike i nikada nećemo prestati da im obezbeđujemo bolja iskustva, bilo da su u pitanju PC računari za posao, zabavu ili gejming, AR/VR inovacije ili pametni uređaji”.

ThinkPad X1 Carbon zahvaljujući poboljšanom hardveru predstavlja idealan početak da klasičan PC računar ostavite iza sebe, osim ako ne volite najnovije igre. U tom slučaju se okrenite novoj Lenovo Legion klasi laptopova: Legion Y720 i Legion Y520

MONDO MobIT

Nova generacija ThinkPad X1 uređaja donosi nastavak inovacije i odgovara na sve zahteve korisnika, pri čemu smanjuje granice između privatnog i poslovnog korišćenja PC računara.

Nova verzija ThinkPad X1 Carbon laptopa predstavlja najlakši 14-inčni poslovni laptop, čija je ukupna težina samo 1.13 kilograma. Uz povećan kapacitet baterije i do 15 sati rada, X1 Carbon sad ima i Thunderbolt 3 portove, kao i opcije za veoma brzo povezivanje uz LTE-A Wireless WAN i Wi-Fi CERTIFIED WiGig.

Nova verzija, takođe ima poboljšane bezbednosne opcije koje štite korisnike od sajber kriminalaca. Čitač otiska prsta sa specijalnim čipom za biometrijsku obradu poboljšava i pojednostavljuje proces pokretanja računara, u kombinaciji sa infracrvenom kamerom za prepoznavanje lica. Više o toj kameri pisali smo na RealSense linku.

Lenovo ThinkPad X1 2017 specifikacije:

- Ekran: 14 inča, 300 nita, IPS LCD, FHD (1.920 x 1.080) ili WQHD (2.560 × 1.440)
- CPU: Do Intel Core i7 sedme generacije
- GPU: Intel HG grafika nove generacije ili bolja
- RAM: Do 16 GB
- Memorija: Do 1 TB SSD PCIe
- Veze i portovi: 2 x USB Type-C (Thunderbolt 3), 2 x USB 3.0, HDMI (puna veličina), RJ45 (zahteva RJ45 dodatak), microSD, micro-SIM za 4G LTE CAT6 (300 Mbps) sa Qualcomm X7 modemom, WiGig
- Težina i ostalo: 1.13 kilograma, skener otiska prsta, RealSense kamera,
- Autonomija: Do 15 sati po jednom punjenju.

ThinkPad X1 Yoga i ThinkPad X1 Tablet

Nova ThinkPad X1 Yoga je izuzetno fleksibilna i jednostavno se prilagođava potrebama korisnika, pri čemu im obezbeđuje unapređen prikaz boja na 14-inčnom OLED ekranu. Novi ThinkPad X1 Tablet takođe nastavlja da oduševljava svojom lakoćom i modularnošću. Ovaj uređaj ima jedinstvene module koji obezbeđuju dodatni kapacitet baterije i do 5 sati rada, a integrisani projektor olakšava korisnicima da se zabave i prezentuju šta žele.

ThinkPad X1 Carbon imaće početnu cenu od 1.349 američkih dolara, i biće dostupan početkom februara 2017. godine. ThinkPad X1 Yoga imaće početnu cenu od 1.499 američkih dolara, i biće dostupan početkom februara 2017. godine. ThinkPad X1 Tablet imaće početnu cenu od 949 američkih dolara, i biće dostupan početkom marta 2017. godine.

Specifikacije X1 Yoga i X1 Tablet date su u galeriji:

I poslovno i privatno uz Miix 720

Novi Miix 720 Windows „2 u 1“ uređaj poseduje sve karakteristike neophodne za bolji rad, uz jasniji 12-inčni QHD+ ekran, preciznu tastaturu, 7. generaciju Intel Core i7 procesora i Thunderbolt 3, najbrži dostupan port za PC računare. Jednostavnim uklanjanjem tastature, uređaj se pretvara u tablet i spreman je za korišćenje u pokretu. U kombinaciji sa Lenovo Active Pen 2, Miix 720 je idealan za hvatanje beležaka ili „oživljavanje“ kreativnih ideja.

Kad je vreme za opuštanje, integrisana kamera sa Windows Hello sistemom za prepoznavanje lica omogućuje jednostavno pokretanje uređaja i uživanje u serijama ili filmovima. Uz držač koji se može rotirati do 150 stepeni, korisnici jednostavno mogu da podese ugao za gledanje, u kom god položaju da se nalaze.

Pratite CES 2017 priče na MobIT oznaci za najnovije vesti iz Las Vegasa!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS