• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velika Windows 10 nadogradnja je tu! (Insider)

Autori mondo.ba Autori mondo.rs Autori Stefan Tomašević

S početkom 2017. stiže jedno od najvećih Windows 10 Insider ažuriranja - preuzmite ga.

 Velika Windows 10 nadogradnja je tu! (Insider) Izvor: MONDO portal

Ako ste Windows Insider obradovaćemo vas da vam je dostupna novi Insider Build 150002. Ovog puta ažuriranje je zaista veliko i donosi unapređenja svih delova Windows 10 sistema. Ažuriranje je već dostupno za PC Fast Ring korisnike, a dajemo vam opis onog što nosi.

Windows 10 Insider Preview 150002:

PRE SVEGA: Konačno svako može da pauzira i odloži ažuriranje Windows 10 sistema za do mesec dana, nakon čega će se Windows, ipak automatski ažurirati.

- Microsoft Edge: Tab Preview funkcija, bolja organizacija tabova, dodatne prečice za Taskbar, novi API-ju za mobilno veb onlajn plaćanje, „Klikni da učitaš Flash“ opcija, unapređene performanse pregledača za brže i glatko pregledanje interneta

- Windows Start + Shell: Omogućeno grupisanje prečica i Live Tiles-a u foldere, prikaz (ređanje) aplikacija po popularnosti, Prečica Win + Shift + S omogućava snimanje dela ekrana koji korisnik odabere, omogućen „high DPI“ za sve aplikacija, promena veličine prozora sad će imati lepši i glatkiji efekat, desktop ikonice neće menjati veličinu i poziciju nakon promene rezolucije ekrana, VPN procedure i rad su pojednostavljeni, Lunarni kalendar je našao mesto u Taskbar liniji, poboljšane su notifikacije tj. obaveštenja za korisnike i programere.

- Windows Ink: Sad je jasnije je koja se boja koristi sa svim alatkama Windows Ink opcije, omogućeno brisanje dela napisanog pomoću Windows Ink alatki ili celog sadržaja, poboljšan prikaz Windows Ink ikonice na svim ekranima i monitorima (ako ih koristite više odjednom).

- Windows Cortana: Cortana je dobila specifične pretrage poput pretrage i puštanja filmova, pronalaska i prikaza recepata ili pronalaska i aktivacije radio stanice iz aplikacija koje se nalaze na računaru, „Better With Cortana“ je nova opcija u Prodavnici i u njoj su sve najbolje aplikacije koje koriste Cortana pomoć, nova prečica za pristup Cortani je Win + C i mora se uključiti naknadno iz Settings menija, za aktivaciju Windows Charms menija sad se koristi Win + Shift + C prečica.

Osim ovih, važna poboljšanja su i u okviru Windows Accessibility, Windows Defender-a, Settings menija, touchpad poboljšanja, Windows Narrator, takođe, kao i mnoga, mnoga druga, o kojima detaljno možete da pročitate na Windows Insider sajtu, koji je promenjen.

Ako već danas želite da budete Windows Insider - izvolite, upadajte, objasnili smo vam i zašto biste to postali i kako to da učinite.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Windows 10 Build 15002 - Microsoft Edge, Start, Settings, Personalization...
Izvor: Windows Central.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS