• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda čeka Fener: Sve je jasno!

Autor mondo.rs

Dejan Radonjić ističe da u goste stiže vrhunska evroligaška ekipa i da se njegovi izabranici spremaju da tokom 40 minuta utakmice pruže i više od svog maksimuma.

 Zvezda Fenerbahče Evroliga 17. kolo 2017 najava Radonjić Sve je jasno Izvor: MN PRESS

Zima je u punom zamahu, sezona Evrolige takođe, košarkaški spektakli u Beogradu se samo nižu!

Posle Makabija, Real Madrida i CSKA - koji su svi ostali praznih šaka u glavnom gradu Srbije - u kratkom vremenskom razmaku dolazi i Fenerbahče, ekipa koja je proletos u Berlinu bila na nekoliko sekundi od osvajanja titule prvaka Evrope.

Kako se dva "kruga" Evrolige ne igraju po identičnom rasporedu, Zvezdi (skor 8-8) i Feneru (10-6) će okršaj zakazan za četvrtak od 20.45 časova biti drugi za nešto više od mesec dana.

Osmog decembra u Istanbulu rezultat je bio 87:72 i to je sastavu Željka Obradovića bila peta pobeda iz isto toliko duela sa četom Dejana Radonjića, odigranih od jeseni 2015. Žuto-plavi su uz Olimpijakos jedini veliki evropski tim za koji Zvezda još nije pronašla rešenje...

"Fenerbahče je u odnosu na prošlu sezonu napravio samo jednu izmenu. Sačuvao je izvanrednu ekipu, koja je igrala finale Evrolige i bila prvak Turske. Imaju najboljeg trenera u Evropi, sigurno je da su favoriti protiv nas", počeo je Radonjić izlaganje na konferenciji za novinare.

"U prvom delu takmičenja su oni kontrolisali meč i lako nas savladali. Trudićemo se da igramo bolje nego tada, a potrebno je da budemo na izuzetno visokom nivou da bismo im parirali".

Zvezda je od pomenutog meča u Istanbulu ostvarila skor 4-1 u Evroligi i trenutno je u seriji od tri uzastopne pobede (Real, CSKA, Žalgiris).

Fener je u istom periodu na samo 2-3, uključujući 2-1 u poslednja tri kola. Prošle nedelje, u "tesnoj" pobedi nad Armanijem, u tim se posle duge pauze vratio Bogdan Bogdanović.

Šta je potrebno uraditi da bi se protiv ekipe koja ima još Diksona, Veselog, Judoa, Datomea, Slukasa, Antića... uopšte došlo do šanse da se bori za pobedu?

"Sigurno je da moramo da odemo iznad naših mogućnosti. Pokazali su koliko su kvalitetni u svim duelima protiv nas. Sada im se vratio Bogdanović, da su bili kompletni imali bi sigurno manje poraza. Potrebni su nam dobra odbrana, kontrola skoka, trčanje, da odgovorimo na njihovu snagu, da igramo dobar napad... Tu su i naši navijači, koji mogu da nam pomognu da budemo konkurentni".

Inače, sve ulaznice za veliku utakmicu u dvorani "Aleksandar Nikolić" su rasprodate, a kompletan tim Zvezde zdrav i spreman.

Pojačanje iz Galatasaraja, Dion Tompson, odigrao je prve minute u pobedi nad Mega Leksom, pre dva dana, ali je još neuigran i pitanje je koliko će moći da pomogne da se osujeti sjajni centarski tandem Judo - Veseli, koji protiv crveno-belih po pravilu pruža odlične partije.

"Ne bih izdvajao nikoga, jer Fenerbahče na svim pozicijama ima veliki kvalitet. Apsolutno smo svesni toga i bazirati se na nekom od njih pojedinačno, mislim da bi bilo pogrešno. Tompson je još u fazi adaptacije, trudimo se da ga što pre spremimo da bude u stanju da pomogne timu".

Obradovićev tim trenutno je izvan Top 4, što mu je svakako cilj na kraju ligaškog dela takmičenja, jer te pozicije donose prednost domaćeg terena u plej-ofu. Jasno je da će se Jović, Simonović i drugovi suočiti sa krajnje "našpanovanim" rivalom.

"Očekujem da u drugom delu takmičenje bude još teže, jer se povećava značaj svakog meča, a podsećam da su mnogi na početku sezone najavljivali velike ambicije - timovi koji su iznad nas, ali i oni ispod nas. Podizanje motivacije se podrazumeva".

Zvezda nakon 16 od predviđenih 30 kola zauzima sedmu poziciju na tabeli. Navijači žive san, ekipa dobija sve veće poštovanje, ali nijednog trenutka ne treba gubiti iz vida da su neki od protivnika, jednostavno i objektivno, jači.

Naravno, u sportu, pre nego na bilo kom drugom polju, David može da obori Golijata. U slučaju Zvezde i Fenerbahčea, bio bi to, podsećamo, prvi put.

"Ne razmišljamo o negativnom bilansu, već se spremamo se za meč onako kako treba, u odnosu na kvalitet Fenerbahčea na svim pozicijama. Jasno nam je da protiv njih treba igrati 40 minuta na maksimalnom nivou, čak prevazići naše mogućnosti da bismo bili konkurentni", ponovio je Radonjić u odgovoru na jedno novinarsko pitanje.

I zaista, reči jesu pomalo suvišne pred ovakvu utakmicu. Treba samo sačekati da prođe tih 20-30 sati do početka, izaći na teren, doći u dvoranu, sesti pred TV i - uživati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC