• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdan: "Večiti derbi"... moramo da se peckamo!

Autor mondo.rs

Košarkaš Fenerbahčea Bogdan Bogdanović u susret utakmici sa Crvenom zvezdom mts u Evroligi podsetio je na dane kada se igra srpski "večiti derbi", a imao je i savet za igrače Fantazija.

 Bogdan Bogdanović pred meč Crvena zvezda Fenerbahče "Večiti derbi"... moramo da se peckamo! Izvor: MN PRESS

Bogdan Bogdanović se vratio na parket posle povrede, što je noćna mora svakog sportiste. U blogu za sajt Evrolige, napisao je da svaki igrač, kada toliko pauzira (ovo mu je, naglašava, najteža povreda posle 7 godina), jedino što želi je da ponovo izađe na teren i istiće da je sada motivisaniji nego inače.

Imao je i zanimljivu opasku:

"Mnogi misle da ću, čim se vratim na teren, postizati po 20 poena po utakmici. Pa, nisam ja Majkl Džordan! Svi bismo mi, naravno, to hteli, ali realno je da vam je potrebno vreme da se vratite na određeni nivo igre. Mi smo tim, ja sam važan deo ekipe, baš kao i svaki drugi igrač".

U susret duelu sa Crvenom zvezdom mts u Beogradu, Bogdanović je napisao da se "vraća" u Beograd.

"Da, napisao sam da se vraćam, jer je mnogo igrača Fenerbahčea živelo tamo. To je poseban dan za nas. Prošle godine smo igrali 8. januara što je drugi dan našeg Božića, a ove godine igraćemo uoči Srpske Nove godine. To će biti posebno za sve nas. Takođe, Zvezda je u odlučnoj formi, dvorana će biti puna, a Zvezda se sada bori za ulazak u plej-of. Navijači će im dati svu pomoć. Navijači u Srbiji su sjajni, neverovatni. Podržavaju klub i kada je dobro i kada ne ide".

Ovo je bio Bogdanovićev uvod u večitu temu - duel Partizana i Zvezde, odnosno partizanovaca i zvezdaša:

"Mnogi od nas žive ili su živeli u Beogradu. Čak i Jan Veseli, čija je devojka Srpkinja. On ne živi u Beogradu, ali oseti potrebu da svrati s vremena na vreme. Pero Antić je živeo u Beogradu, takođe. Željko, Kalina (Nikola Kalinić) i ja živimo u Beogradu. Uvek smo uzbuđeni kada se vraćamo kući. Naravno, uvek se povede priča o Partizanu i Zveudi. Ja, Jan, Željko i pomoćni trener Vladimir Androić smo partizanovci, dok su Pero, Kalina i kondicioni trener Predrag Zimonjić zvezdaši. Kad naš tim pobedi, odmah zezamo ove druge. To je normalno, kao u bilo kojoj drugoj zemlji. OK, možda mi malo preteramo".

Izvor: MN PRESS


Što se tiče predstojećeg meča protiv Zvezde, Bogdanović ima puno poštovanje prema protivniku:

"Zvezda je pobedila CSKA, Real Madrid i svakako je da nam neće biti lako. Igrao sam mnogo puta protiv njih. Igraju agresivnu odbranu, pametno u napadu. Tačno znaju šta koji igrač može i takvu ulogu je dobio u timu. Vrlo su odgovorni i disciplonovani - skok, odbrana, šut, pik end rol... sve. Znamo sve njihove igrače, ali svi imaju mnogo talenta i mogu da nas iznenade. Marko Simonović ima sjajnu sezonu i igra sa mnogo samoopuzdanja. Pogađa bolje nego ikada, pogotovo u ključnim trenucima. Nadam se da ćemo uspeti da ga zaustavimo. Mi smo spremni i, zanimljivo, ovo je, valjda, prva utakmica u sezoni kada smo, konačno, kompletni".

Bogdanović je imao i savet za igrače igre Fantasy Challenge.

"Igra je vrlo interesantna, ali nemam mnogo vremena da pratim sve. Ponekad mi savetima pomogne Ilker Učer, naš predstavnik za štampu. Najpre, treba da kupite jeftinije igrače, sačekate da im cena poraste, prodate ih i onda kupite one bolje. Imam jednog prijatelja - Zemunac, Dejan Jevremović. Kada sam video njegov tim i rezultat, bio sam u šoku. Treba da imate i mnogo sreće, da 10 igrača u jednom kolu odigra sjajno".

Priznao je da je grešio...

"Imao sam propuste u dva, tri kola, nisam ništa menjao i nisam dobio poene. Pogledajte samo ovo - Zamenio sam Nikolu Melija posle jedne loše partije. Imao sam ga od početka, ali onda sam ga zamenio i zaboravio sam da uzmem drugog uigrača i nisam dobio poen. A Meli je te nedelje bio MVP!".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC