• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA: Partizan je izbačen! Partizan: Nismo!

Autor mondo.rs

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila da je Partizan suspendovan. Vazura za MONDO: "Biće sve u redu".

 Partizan-dugovi-Partizana-evro-licenca-za-Partizan Izvor: MONDO
Izvor: MONDO








Svetske agencije prenose vest da je UEFA donela konačnu odluku i da FK Partizan, zbog kršenja finansijskog fer-pleja, neće imati pravo nastupa u takmičenjima UEFA prvi put kada obezbedi izlazak na međunarodnu scenu u naredne tri sezone.

Čelnici Partizana uveravaju da nije tako...

"I vi me zovete zbog UEFA?", bilo je pitanje-konstatacija generalnog direktora Partizana Miloša Vazure kada ga je MONDO pozvao za izjavu povodom vesti iz Evropske kuće fudbala da će beogradskom klubu u naredne tri godine biti zabranjeno da igra u evropskim takmičenjima zbog neizmirenih dugova prema drugim klubovima.

Vazura je sam nastavio:

"To je ono 'staro', što sam već pričao, o onih 360.000 evra koje moramo da platimo do 31. januara. Ako ne platimo - bićemo u problemu, ali biće plaćeno. Mi jesmo kažnjeni uslovno, a ako ne platimo, biće automatski".

Generalni direktor Partizana je precizirao da je reč o dugovima prema drugim klubovima.

"To je ono iz decembra. Bilo je 450.000 evra, uspeli smo da smanjimo na 360.000 evra. Sad je to došlo na naplatu. Biće sve isplaćeno", rekao je Vazura.

U informaciji koju su preneli pojedini mediji piše da je UEFA "već izrekla zabranu Partizanu u naredne tri godine", kao i da je dug čak 2,6 miliona evra.

Međutim, u izjavi za MONDO, Vazura to odlučno negira:

"Vidim da neki pominju 2,6 miliona evra, a evo, papiri su preda mnom. Reč je, sada, o 360.000 evra".

Informaciju o već izrečenoj trogodišnjoj zabrani igranja u Evropi "zbog nagomilanih neplaćenih dugova", prenela je američka agencija Asošiejted pres, pozivajući se na odluku UEFA.

Trogodišnja zabrana igranja u evropskim takmičenjima je neuobičajeno oštra, navodi agencija Asošijeted pres, dok je UEFA navela da je takva kazna potrebna pošto je Partizan prekršio pravila o neplaćenim dugovima tri puta u poslednjih pet godina.

Navodeći "upadljivo sličan niz okolnosti" sa Partizanovim poslednjim slučajem sa dugovima 2013, kada je suspendovan na godinu dana iz evropskih takmičenja, organ UEFA za kontrolu klupskih finansija naveo je da je strožija kazna "prikladna i takođe u stanju da generalno izazove efekat odvraćanja".

Međutim, ako pažjivije pročešljate sajt UEFA možete da nađete i ovo:

"Na temelju istrage, 11. novembra 2016. godine, predloženo je da disciplinske mere budu primenjene prema Partizanu (u skladu sa određenim članovima), kakva je i isključivanje kluba iz evropskih takmičenja AKO DO 31. januara ne izmiri dugove koji su utvrđeni tokom istrage".

A sve to možete da vidite na OVOM LINKU

U istom tom dokumentu piše i da je "Partizan već kažnjen", kao i da će "čim izbori Evropu u jednoj od tri naredne godine, odmah biti izbačen". Piše i da treba da plati dodatnih 3.000 evra za troškove postupka, kao i da mu je dozvoljena žalba Arbitražnom sudu sporta u roku od 10 dana od prijema ove odluke.

U detaljnoj odluci o kažnjavanju, u njenom drugom delu, pod tačkom 14 navodi se da je glavni istražitelj predložio suspenziju na jednu sezonu iz Lige šampiona ili Lige Evropa, prvu u koju klub izbori takmičenje u naredne tri godine, kao i novčanu kaznu.

U sedmom delu odluke, pod nazivom "Operativni deo", pod tačkom 63 navodi se koje je tačno Partizan prekršaje napravio i navodi se da je kažnjen isključivanjem iz klupskog takmičenja UEFA u koje bi se plasirao u naredne tri godine. U odluci se navodi i da su crno-beli kažnjeni i sa 3.000 evra, ali i da je odluka "konačna".

Poslednja stavka odluke navodi da Partizan ima pravo žalbe Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani. 

Potpredsednik Partizana, pravnik Vladimir Vuletić ističe u izjavi za MONDO da nema nikakve bojazni i da će Partizan, ako osvoji neko mesto koje vodi u Evropu ove sezone, sigurno biti učesnik tog takmičenja (Lige šampiona ili Lige Evrope).

Takođe, dodaje Vuletić, Partizan se već žalio na ovu odluku.

"Ovo je prvostepena odluka, dakle na nju, kao što ste videli, postoji pravo žalbe, a mi smo je već uputili UEFA. Ono što mogu da kažem jeste da će Partizan sigurno igrati evropsko takmičenje u novoj sezoni, naravno ako na terenu to zasluži rezultatima, odnosno osvoji mesto koje vodi u Evropu", dodao je on.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC