Sudar na pruzi Novi Sad - Subotica 22 povređena

Autor:

Na železničkoj pruzi Beograd - Novi Sad - Subotica večeras se dogodila nesreća u kojoj ima dvadesetak povređenih putnika. Petoro lakše povređene dece pušteno kući.

0
A- A A+

metro voz železnica vagoni vozovi Foto: MONDO, Lana Stošić

Dvadeset dve osobe su povređene u sudaru putničkog i teretnog voza, koji se večeras dogodio u blizini Novog Sada, a među povređenima nema životno ugroženih.

Deca puštena kući

Portparol novosadske Dečije bolnice, Dušan Vuković, rekao je večeras Tanjugu da je u tu bolnicu promljeno petoro dece povrejdenih u sudaru dva voza i da su posle ukazane pomoći puštena kućama. "Sva deca su zadobila lakše telesne povrede zbrinuta su u Dečijoj bolnici i otpuštena su kućama", rekao je Vuković.

Kako je rekao Tanjugu direktor službe novosadske Hitne pomoći, Bogdan Živanović, među povređenim putnicima četvoro je zadobilo teže, a 18 putnika lakše telesne povrede.

"Naša dispečerska služba je u 19.34 sata dobila telefonski poziv sa obaveštenjem da je došlo do sudara vozova. Kako je na licu mesta bio nepristupačan teren, povređeni su drugim vozom preveženi do Glavne železničke stanice u Novom Sadu odakle su kolima hitne pomoći transportovani u Klinički centar", rekao je Živanović.

Prema njegovim rečima, na Glavnu železničku stanicu odmah po dojavi o nesreći stiglo je devet ekipa hitne pomoći i svi povređeni su, kako je istakao, bez problema prevezeni u Klinički centar Vojvodine na dalju opservaciju.

"Najvažnije je da poginulih i životno ugroženih nema, a možemo istaći da su hitna pomoć, policija i vatrogasne službe svoj posao odradile na visokom nivou", rekao je Živanović.

Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, putnički voz udario je brzinom od 15 kilometara na sat u poslednji vagon teretnog voza koji se nalazio ispred njega.

Mašinovođa nije povređen, ali dvadesetak putnika jeste, javljaju beogradski mediji.

Nesreća se dogodila između železničkih stanica Sajlovo i Kisač, pored Novog Sada.

Kako se saznaje, u pitanju je putnički voz iz Novog Sada za Sombor. Na Železničku stanicu u Novom Sadu je stiglo desetak vozila Hitne pomoći koje prema navodima svedoka dežuraju kako bi prevezli povređene, javlja portal Radija 021.

Uviđaj je u toku, a na mesto nesreće krenuli su predstavnici Železnica Srbije.

Saobraćaj na međunarodnoj pruzi od Beograda, preko Novog Sada ka Subotici i Budimpešti je u potpunom prekidu. Kada se ta pruga modernizuje, kao je planirano "kineskim kreditom", vozovi će na ovoj deonici ići  vše od 150 km na sat.

Ostale vijesti