• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veseli i Bogdanović: Prošlost ne znači ništa

Autor mondo.rs

Bivši igrači Partizana spremni za žestoku borbu u dvorani "Aleksandar Nikolić". Vole da igraju u Beogradu, ali duelu sa Zvezdom prilaze kao profesionalci.

 Jan-Veseli-i-Bogdan-Bogdanovic-pred-mec-Crvena-zvezda-Fenerbahce-Evroliga-2016-17 Izvor: MONDO/I. B.

Jan Veseli (26) i Bogdan Bogdanović (24), uz trenere Željka Obradovića i Vladu Androića čine crno-beli segment u ekipi Fenerbahčea, za razliku od Pere Antića, Nikole Kalinića i kondicionog trenera Bate Zimonjića, koji su obojeni u crveno-belo.

Ipak, svi oni su u Beogradu sa idejom da u četvrtak od 20.45 časova donesu Feneru novu pobedu u Evroligi, a navijačko opredeljenje i igračka ili trenerska prošlost su daleko u drugom planu.

"Ja uvek imam motiv. Protiv svake ekipe", odgovorio je Veseli na pitanje da li ga posebno motivišu utakmice protiv Zvezde.

"Nije Zvezda jedina crveno-bela ekipa u Evroligi, ima ih više", nasmejao se Bogdanović i dodao: "Normalno se osećam, igraću kao i bilo koju drugu".

Fenerbahče ima skor 10-6. Vodeći CSKA je dva koraka ispred, a Real, Olimpijakos i Baskonija po jedan.

"Igramo solidno, ne mogu da kažem i odlično. Gledamo da ostvarimo što više pobeda, a znamo da treba da igramo još bolje i nadam se da će tako biti već protiv Zvezde", ističe Veseli.

"Igrao sam ovde tri godine, volim ovu atmosferu i jedva čekam početak. Moramo da krenemo koncentrisano i da se borimo svih 40 minuta".

Izvor: MN PRESS


Za razliku od Bogdanovića, koji je zbog povrede propustio čak 12 od 16 kola Evrolige, Veseli je nastupio u svim utakmicama. Imao je i dobrih i loših partija, ali nada se da će Bogdanovim povratkom čitava ekipa krenuti u pozitivnom smeru.

"Bogdan nam je jedan od najbitnijih igrača. To što je bio van terena dva meseca nas je dosta koštalo, ali vratio se u odličnom trenutku".

Sa 19 poena u nedeljnom meču protiv Bešiktaša, Bogdanović je pokazao da nije mnogo izgubio tokom duge pauze.

"Igrao sam 30 minuta. Ne znam koliko ću igrati sada, ali spreman sam za Zvezdu. Oni drugu sezonu zaredom igraju izvanredno, popravili su igru u gostima, ali sigurno je da su naročito težak protivnik na svom terenu. Imaju energiju, agresivnost u odbrani, Simke (Marko Simonović) daje dodatni doprinos u napadu... Dobro ih poznajemo, posebno mi, Srbi", rekao je bek Fenera.


Kao i uvek kada u susretima dva tima postoji izražena tendencija, na tim podacima se i potencira u najavi novog meča.

Konkretno, Fenerbahče u poslednjih 14 meseci ima skor 5:0 protiv crveno-belih.

"Ova utakmica se igra od nule, tako da je sve otvoreno", mirno konstatuje Veseli.

"Sve je to prošlost. I to što smo mi pobeđivali njih, a i to što je Zvezda pobedila Makabi, Real i CSKA. Danas je nova utakmica, novi dan. Videćemo", nadovezao se Bogdan Bogdanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC