Juve nudi četiri miliona evra za "zmaja"

Autor:

Italijanski šampion Juventus ponudio je Šalkeu četiri miliona evra za reprezentativca Bosne i Hercegovine Seada Kolašinca.

Defanzivac "zmajeva" je sve bliži crno-bijelom dresu.

Sve izvjesnijim odlaskom Francuza Patrisa Evre iz "Stare dame", šampion Italije je sve snage usmjerio ka dovođenju Kolašinca iz Gelzenkirhena.

Nakon što su italijanski mediji objavili da je sa Kolašincem postignut dogovor o dolasku na ljeto, generalni menadžer Juvea Đuzepe Marota je potvrdio da će predugovor biti i "ubrzan".

Mediji na Apeninima navode da će "bjankoneri" probati angažovati Seada na pozajmicu vrijednu dva miliona evra do isteka ugovora sa Šalkeom narednog ljeta.

Ugovor o pozajmici takođe uključuje i dodatnih dva miliona bonusa ukoliko odbrambeni fudbaler BiH ostvari određene ciljeve tokom šestomjesečne pozajmice, ali nije precizirano o kakvim ciljevima je riječ.

Pretpostavka je da se radi o izborenom statusu prvotimca odnosno broju odigranih utakmica, eventualnih asistencija i golova.

Bilo kako bilo, Kolašinac je jednom nogom praktično zakoračio prema Juventusu i pridružiće se saigraču iz "zmajeva" Miralemu Pjaniću.

Ostale vijesti