Bravo! Spasio štence od sigurne smrti (VIDEO)

Autor:

Cazinjan Safet Dizdarević pružio je topli dom tek rođenim psićima i njihovoj majci koje je pronašao na hladnoći, u snijegu.

4
A- A A+

Safet Dizdarević, vidjevši tek rođene štence i njihovu mamu kako se smrzavaju u večeri niskog minusa i velikih hladnoća, odlučio je zbrinuti i utopliti nesretne životinje u svojoj šupi.

Nahranio je ženku i obezbijedio toplo i sigurno skrovište u ovim hladnim zimskim danima za njene štence. Nažalost, dva najslabija mališana nisu preživjeli hladnu veče. Ali, da se Safet nije odlučio na ovaj čin, vjerovatno bi se do jutra i ostali štenci smrznuli i uginuli, piše Cazin.net.

Zajedno sa ovim čovjekom apelujemo na sve građane, ukoliko primjete ovakve situacije, da pomognu bespomoćnim bićima.

Na svom “Fejsbuk” profilu Safet je objavio tekst kao apel i video, koje vam prenosimo dalje u tekstu:

"Sinoć na -18, u otvorenoj drvarnici, na goloj smrzloj zemlji, rođeni.. Slučajno, čuli su se smrtonosni vapaji promrzlih mladunčadi.. Njihova majka, bez doma i vlasnika, ulagala je zadnje napore da ih ugrije.. Da im spasi život .. izgledala je bespomoćno..

Nažalost dva mališana nisu uspjeli da prežive…Ostali su spašeni...Prenešeni i utopljeni.. Majka nahranjena.. Uplašena ali sretna...Apelujem na sve one kojima je svevišnji podario bar malo milosti da makar u ovim hladnim danima nahrane i pomognu napuštene i odbačene životinje.. ", napisao je Safet.

Ostale vijesti