• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frimpong: Crvena zvezda je najveća!

Autor mondo.rs

"Crvena zvezda je najveći klub na ovim prostorima i izuzetno sam srećan što mi se pružila prilika da postanem deo ekipe sa ovakvom istorijom", istakao Abraham Frimpong, peto pojačanje Zvezde ove zime.

Peto pojačanje Crvene zvezde pred početak prolećnog dela šampionata je Gane Abraham Frimpong.

Mladi štoper promovisan je na stadionu "Rajko Mitić" i zadužio je dres sa brojem pet. Frimpong je pričao o svojoj karijeri, a novinare je podsetio da je na ove prostore doveo Partizan, gde je jedno vreme proveo na pozajmici, ali nije bio po ukusu tadašnjeg trener "parnog valjka" Aleksandra Stanojevića.

Otišao je u Vojvodinu, pa u Napredak i u Kruševcu ostao od dolaska u Zvezdu.

"Crvena zvezda je najveći klub na ovim prostorima i izuzetno sam srećan što mi se pružila prilika da postanem deo ekipe sa ovakvom istorijom. Fudbal sam počeo da igram u svojoj domovini, u Gani gde sam igrao za Akru. Potom sam otišao u italijanski klub Vićencu. Odatle sam se uputio u Srbiju gde sam razgovarao sa ljudima iz Partizana, ali nisu mi odgovarali uslovi koje su mi nudili tako da sam prešao u Vojvodinu. Iz Novog Sada sam otišao u Kruševac gde sam proveo četiri sezone", počeo je Frimpong.

Frimpong je, za šest godina provedenih u Srbiji, uspeo da nauči naš jezik.

"Sa saigračima ću sigurno govoriti na srpskom, dobro vladam fudbalskim terminima. Ipak, svakodnevni govor se razlikuje i kada komuniciram sa medijima pričam na engleskom kako bismo se što bolje razumeli", rekao je novi Zvezdin fudbaler.

Mladi štoper uskoro bi mogao da dobije srpsko državljanstvo.

"Pokrenut je postupak kako bih dobio srpski pasoš. To nije usko vezano samo za Zvezdu, dugo sam razmišljao o tome. Značiće mi da mogu da apliciram na evropskom tržištu bez većih problema. Za nacionalni tim Gane igrao sam samo u uzrastu do 17 godina".

Odlično poznaje Mamadua Mbođa, s koji je igrao zajedno u Napretku.

"Mamadu mi je prijatelj i zaista dobar igrač, ali obećavam da ću biti bolji od njega u crveno-belom dresu", obečao je Frimpong.

Poslovni direktor Stefan Pantović predstavio je novo pojačanje.

"Frimpong je atipičan centralni defanzivac, poseduje odličnu pokretljivost i okretnost, dobro čita igru protivničkih igrača, a, iako nije mnogo visok, ima sjajnu skok igru. Mlad je fudbaler, ima 23 godine, i dalje se razvija i uzdamo se u njega da ćemo imati novu snagu u odbrani. On će se priključiti ekipi na pripremama u Sloveniji u ponedeljak", rekao je Pantović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC